Home » Security Intelligence

Opleiding: Security Intelligence

Bij: SoSecure International BV

 

SoSecure International BV

Rijnzathe 8
3454 PV DE MEERN
 

Opleidingsinhoud

PROGRAMMA

Dag 1 – Dhr. Dr. G.G. (Giliam) de Valk

Kennismaking, concepten, definities, methodologie
Introductie in de wereld van inlichtingen

Dag 2 – Dhr. Dr. G.G. (Giliam) de Valk / Dhr. W. (Willem) Leeuwenkamp, MSc

Tasking, Hypotheses, Bronnen, Business Relevance
Open Source Inlichtingen (OSINT)

Dag 3 – Dhr. W. (Willem) Leeuwenkamp / Dhr. E. (Eric) van Arragon

Criminele- Terroristische planningscyclus, modus operandi, verdachte indicatoren & Red Teaming
Cybersecurity in de praktijk

Dag 4 – Dhr. Dr. G.G. (Giliam) de Valk / Dhr. Dr. D. (Danny) Pronk

Inventariserende en Deductieve Technieken, OPSEC, INFOSEC
Warning Indicators en Scenario Building in de praktijk

Dag 5 – Dhr. Dr. G.G. (Giliam) de Valk / Dhr. B. (Bas) van Acker

Scenario Building
Structured Analytic Techniques in de praktijk

Dag 6 – Dhr. Dr. G.G. (Giliam) de Valk / Dhr. Drs. W. (Wil) Houtzager

Anayse of Competing Hypotheses
Security Intelligence & HRM

Dag 7 – Dhr. Dr. G.G. (Giliam) de Valk / Dhr. Drs. W. (Wil) van der Schans

Disseminatie
Privacy en inlichtingen

Dag 8 – Dhr. W. (Willem) Leeuwenkamp, MSc

Examentraining en oefenexamen

Dag 9 – Instituut voor Beroepsexamens (IBEX)

Examen

EXAMEN
De register opleiding Security intelligence wordt theoretisch en praktisch geëxamineerd door het onafhankelijke examenbureau en instituut voor beroepsexamens (IBEX). De examens worden gehouden op de externe examenlocatie: IBEX, Nevelgaarde 20-B, 3436 ZZ Nieuwegein.

Het theorie-examen wordt digitaal afgenomen en bestaat uit 30 multiple-choice vragen. Wanneer u slaagt voor het theorie-examen wordt u ingeschreven in het Nationaal Beveiligingsregister en kunt u de titel Register Security Intelligence Professional (RSIP) achter uw naam zetten.

Nadat u het theorie-examen succesvol heeft behaald en in het bezit bent van het Diploma Security Intelligence kunt u zich opgeven voor het praktijkexamen. U kunt met het praktijkgedeelte aantonen dat u in staat bent de opgedane theoretische kennis ook in de praktijk te implementeren en toe te passen. Wanneer u ook slaagt voor het praktijkexamen mag u de titel Certified Security Intelligence Expert (CSIE) achter de familienaam plaatsen en wordt u opgenomen in het Nationaal Beveiligingsregister.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De opleiding Security Intelligence is waardevol voor:

Beleidsambtenaren die zich bezighouden met beveiligingsvraagstukken
Security managers die verantwoordelijk zijn voor het beveiligingsproces
Beveiligingsadviseurs binnen de overheid en het bedrijfsleven
Analisten en (business) Intelligence professionals
Bedrijfsrechercheurs
Medewerkers beveiligingsorganisatie
Medewerkers Politie en Justitie
Medewerkers Ministerie van Defensie
Bijzondere opsporingsdiensten
Adviseurs op het gebied van risk en security
Medewerkers in Financial Crime en Financial Intelligence analyse
Werkzaam binnen financieel economische criminaliteit

Opleidingsduur

8 dagen

Kosten

De onderstaande kosten zijn opgedeeld in een theorie- en een praktijkgedeelte. Als u zich inschrijft voor de post-hbo opleiding Security Intelligence neemt u automatisch deel aan de theorie-opleiding. Het praktijkgedeelte volgt u optioneel.

Nadat u bent geslaagd voor de theorieopleiding bent u gerechtigd om deel te nemen aan het praktijkexamen en als u daarvoor slaagt kunt u de aanduiding Certified Security Intelligence Expert (CSIE) achter uw familienaam plaatsen.

De praktijkopleiding loopt parallel aan de theorie-opleiding. U krijgt tijdens de opleiding extra begeleiding bij het uitwerken van de inlichtingenanalysetechnieken en in het schrijven en presenteren van uw inlichtingenrapport. De begeleiding wordt gedurende de opleiding op maat aan u gegeven. Er wordt voor het praktijkgedeelte van u verwacht dat u een robuust inlichtingenrapport kunt opstellen met behulp van de aangeleerde inlichtingenanalysetechnieken.

Voordat u uw bevindingen gaat presenteren aan de examencommissie krijgt u een extra dag college over presentatietechnieken en zal u middels peerreview de presentatie aan de overige praktijkcursisten voordragen.

Bijzonderheden

De docenten en de gastdocenten zijn met zeer veel zorg uitgekozen en hebben zich gecommitteerd aan de proactieve visie van SoSecure en staan garant voor hoogwaardige theoretische kennis en zijn ervaringsdeskundigen uit de beroepspraktijk.

De colleges worden gegeven door:

DOCENTEN
Dhr. Dr. G (Giliam). de Valk, Inlichtingenkundige (Universiteit Leiden, Institute of Security and Global Affairs (ISGA))
Dhr. W. (Wil) van der Schans, Onderzoeksjournalist (o.a. Argos en reporter reportage KRO-NCRV)
Dhr. Drs. D. (Danny) Pronk, Specialist in scenario-building, inlichtingenbriefings (voormalig medewerker bij de MIVD en AIVD)
Dhr. Drs. W. (Wil) Houtzager, HR Specialist (NEXT-HRM)
Dhr. W.F. (Willem) Leeuwenkamp, MSc, Security Intelligence Professional (SoSecure international)
Dhr. E. (Eric) van Arragon, Msec | CISA | CISM
Dhr. B. (Bas) Van Acker, praktijkcasus inzet analysetechnieken (RIEC)

Plaatsen / leslocaties

De Meern

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

OMSCHRIJVING
De post hbo-opleiding Security Intelligence heeft tot doel u de praktisch toepasbare en wetenschappelijk geborgde security intelligence analyse methodiek aan te leren.

U leert vanuit het organisatie- en daderperspectief effectief gebruik te maken van de informatie die u  voor handen  heeft en gericht (vaak in open bronnen) te zoeken naar aanvullende informatie die u  nodig heeft om uw (toekomstige) dreigingsonderzoeken gestructureerd en effectief uit te voeren.

De post-hbo opleiding Security Intelligence leert u voor de middellange en de lange termijn de toekomstige risico’s en dreigingen van uw organisatie in kaart brengen. U gaat aan de slag met de nieuwste inlichtingenanalysetechnieken, past een analyseplan toe en leert hoe u een dreigingsanalyse maakt voor uw organisatie op strategisch niveau. Met deze dreigingsanalyse kunt u uw directie inzicht en duidelijkheid geven over de risico’s en bedreigingen voor nu en de komende jaren. Hiermee wordt de besluitvorming proactief georganiseerd en kunt u de juiste maatregelen nemen om uw organisatie effectief te beveiligen.

Als u deelneemt aan de post-hbo praktijkopleiding Security Intelligence maakt u gedurende de opleiding een dreigingsanalyse voor uw organisatie. Uw organisatie heeft een specifieke inlichtingenbehoefte die middels de methodiek die u krijgt aangeleerd door u wordt onderzocht. Deze is uniek. Onderzoeksvragen gaan bijvoorbeeld over buitenlandse spionage, nieuwe modus operandi van criminele organisaties, extremistische groeperingen of de onbekende dreiging van de insider threat.

U krijgt tijdens en tot één maand na de opleiding intensieve begeleiding van onze docenten en leert de analysetechnieken inzetten en een gedegen rapportage opstellen voor een robuust beveiligingsadvies aan uw management.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Ba4a4 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren