Home » Financial Crime Specialist

Opleiding: Financial Crime Specialist

Bij: SoSecure International BV

 

SoSecure International BV

Rijnzathe 8
3454 PV DE MEERN
 

Opleidingsinhoud

DOELEN / RESULTATEN
Wij hebben de opleiding Financial Crime zo ingericht dat de registeropleiding uw kennis verbreed en verdiept en u uwzelf als Financial Crime Specialist kunt ontwikkelen. Door het aanbod van specifieke kennis in de context waarbinnen fraude onderzoeken worden uitgevoerd krijgt u het kennisniveau om Financial Crime Specialist te worden.

Het doel van de lessen is dat u de vaardigheden kunt ontwikkelen en beschikken over tools om binnen de context van financial crime onderzoeken op te zetten, te structureren, uit te voeren en daarvan een gedegen verslag te doen.

De lessen hebben daarom de onderstaande leerdoelen;

Verkrijgen van inzicht in methoden en technieken van verschillende fraude onderzoeken
Verkrijgen van wetenschappelijke kennis van de juridische en ethische regels van fraude onderzoeken
Vergroten, het verbreden en verdiepen van de vaardigheden om fraude onderzoeken te verrichten
Leren denken over de grenzen van uw eigen vakgebied en inzichten daarvan te betrekken op uw eigen financial crime onderzoeken
De onderzoeksvraag die u vooraf indient wordt uitgewerkt en daar heeft u het volledige netwerk van de wetenschap en de beroepspraktijk ter beschikking

Financial Crime opleiding 1

SoSecure Academy heeft in samenwerking met de wetenschap en vertegenwoordigers uit de beroepspraktijk een register opleiding financial crime ontwikkeld.

Een opleiding vanaf HBO niveau voor de specialisten die werken in de financiele sector.

Meer weten bel gerust even voor een persoonlijke afspraak.

EXAMEN
De opleiding tot Financial Crime Specialist als een post-hbo registeropleiding wordt aangeboden door CPION ter goedkeuring. Na het behalen van het examen kunt u de titel FCS achter uw familienaam plaatsen en hierdoor uw vakbekwaamheid aantonen. Om uw vakbekwaamheid ook voor de komende jaren blijvend te kunnen aantonen wordt er PE-punten aan deze titel gevoegd.

PROGRAMMA
De opleiding Financial Crime heeft een praktisch karakter waarbij de docenten in het ochtenddeel de theorie op academisch niveau aanbieden en in het middagdeel worden diverse casuÔstieken en onderzoeksvragen in werkgroepen met de (gast)docenten praktisch behandeld en wordt de koppeling naar de beroepspraktijk gemaakt. U ziet direct hierbij de toepasbaarheid van de theoretische kennis.

U brengt vooraf schriftelijk uw onderzoeksvraag, persoonlijke leervraag of casus in die u tijdens de opleiding Financial Crime Specialist kunt toetsen aan het netwerk van specialisten en docenten. Deze wordt gedurende de opleiding verder uitgewerkt door eigen onderzoek, intervisie met deelnemers, bevragen van (gast)docenten en een eindopdracht.

Door uzelf voorafgaand aan de colleges in te lezen in de relevante kennisbank Financial Crime & Intelligence literatuur, artikelen, specifiek materiaal en te luisteren naar college clips stapt u in op een hoger niveau hetgeen de discussie en het leerrendement zal verhogen. U bestudeert voorafgaand aan de collegedagen de opgegeven literatuur die u aangeboden wordt op het digitale leerplein.

Gedurende de colleges komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod zoals:

Straf- civiel en tuchtrechtelijke kaders
Criminologische inzichten
(Sociale) psychologie
(Financial) Intelligence studies
Inlichtingen & analyse technieken
Brochure Financial Crime Specialist
Financial Crime Opleiding compliance

Werkt u in de financiŽle sector? Wilt u meer weten over fraude? Wilt u in contact komen met de fraude experts?

Vraag dan de informatie bij ons op over de opleiding financial crime specialist.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Bent u werkzaam in de financiŽle sector, onderzoeksbureau of bij de opsporingsdiensten of heeft u interesse in Financial Crime opleiding dan bent u bij de opleiding Financial Crime Specialist op de juist plek. Wilt u ook high end kennis en een netwerk opbouwen in de sector van Financial Crime, dan is deze opleiding echt iets voor u.

De post-hbo registeropleiding is functie- en sectorgericht:

Banken en verzekeraars
Analisten (CDD/KYC/Transactiemonitoring)
Compliance officers
Analisten en rechercheurs (bijzondere) opsporingsdiensten (Politie, FIOD)
Poortwachters (trustwezen, accountants, notariaat, makelaars, verzekeraars en banken)
Security/Risk medewerkers en adviseurs
Particuliere onderzoeksbureaus en medewerkers veiligheidsafdelingen
OOV- en RIEC/LIEC medewerkers ondermijning

Opleidingsduur

14 dagen

Kosten

De kosten zijn op aanvraag en kunt u opvragen door het formulier hiernaast in te vullen. U ontvangt dan snel de informatie samen met de brochure Financial Crime Specialist in uw mailbox.

De opleiding is een registeropleiding, hetgeen inhoudt dat na het slagen voor het examen u opgenomen wordt in het Financial Crime Register.

U kunt dan de titel Financial Crime Specialist (FCS) achter uw familienaam plaatsen en op deze wijze aantonen dat u vakbekwaam bent.

De opleiding is zo georganiseerd dat er PE punten aangekoppeld gaan worden. Hierdoor wordt u twee jaarlijks op de hoogte gehouden om uw vakbekwaamheid te bewijzen en u de titel Financial Crime Specialist met trots kunt gebruiken.

Wil je meer weten over deze samenwerking of de opleiding financial crime specialist?

Vraag uw brochure aan.

Bijzonderheden

CURSUSDUUR EN -TIJDEN
De opleiding bestaat uit veertien dagen en wordt gehouden in het kantoor van SoSecure Academy in De Meern, Rijnzathe 8. Er wordt gewerkt in sessies van twee lesdagen achter elkaar.

Na de twee lesdagen heeft u twee weken de tijd om uw leervraag te onderzoeken en vooral met het brede netwerk van specialisten, wetenschappers en de docenten in gesprek te gaan om uw fraudeonderzoek te organiseren.

De lesdagen vangen aan om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Er wordt een lunch verzorgd op de locatie.

Bent u geÔnteresseerd in de opleiding dan kunt u zich hier opgeven. Wilt u een persoonlijk gesprek over de opleiding, laat het gerust even weten via [stuur een e-mail] dan nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak.

Plaatsen / leslocaties

De Meern

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Of u nu verantwoordelijk bent voor het voorkomen van fraude, witwassen of de financiŽle en fiscale aanpak van financieel-economische criminaliteit, de uitdagingen in onderzoeken nemen toe. Wet- en regelgeving veranderen elke keer weer en is er het gevaar dat de beroepsgroep achter gaat lopen en zaken gaat missen met alle gevolgen van dien. Ieder financieel onderzoek kent zijn eigen uitdagingen in termen van juridische- en onderzoeksmogelijkheden, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en tools om financiŽle fraude te onderzoeken.

Fraude- en financiŽle onderzoeken vragen een breed spectrum van gedegen kennis die zowel in de praktijk als in de wetenschap zijn geborgd. Maar ook een nieuwe mindset als het gaat om financiŽle onderzoeken om met de complexiteit, onbekende grootheden en steeds veranderende modus operandi om te gaan. Vanuit de nieuwe mindset wordt de modus operandi bekeken vanuit het perspectief van de opponent. Het doel van deze mindset is het kunnen herkennen van criminaliteits- en terrorismevormen op het gebied van financieel economische criminaliteit/ financial crime en richt zich op het voorkomen en niet op het te laat reageren.

Er is nog nooit zoveel informatie beschikbaar als nu. Hoe voorkomt u data overload, valse/negatieve positieven, tunnelvisie? Structurering van fraude onderzoeken en methoden en technieken vragen steeds weer nieuwe skills en fraude-onderzoekers combineren streetwise denken en handelen van de rechercheur met kennis en praktische toepasbaarheid van de criminoloog, de accountant, de jurist of de fiscaal-econoom. Deze nieuwe kennisontwikkeling komt samen in nieuwe transparante en geborgde analyse methodieken die de rapportages en besluitvorming een kwaliteitsimpuls geven.

SoSecure heeft een breed onderzoek gedaan in de financiŽle sector en kwam erachter dat er geen high-end registeropleiding bestaat in Europa op het gebied van Financial Crime en Financial Intelligence. SoSecure heeft in samenwerking met vertegenwoordigers uiut de wetenschap en de praktijk een post-hbo register opleiding ontwikkelt. Door de samenwerking met de academische wereld en fraude-onderzoekers vanuit de publieke en de private sector aan te gaan staat de opleiding garant voor innovatieve en actuele kennis waarbij de koppeling naar de beroepspraktijk direct aanwezig is in praktijk gestuurde wetenschap.

Bent u geinteresseerd in Financial Crime en wilt u weten hoe u fraude onderzoeken kunt organiseren?

Vraag dan de brochure aan door het formulier in te vullen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
3cD6F Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren