Home » Certified Ethics & Compliance Officer CECO

Opleiding: Certified Ethics & Compliance Officer CECO

Bij: SoSecure International BV

 

SoSecure International BV

Rijnzathe 8
3454 PV DE MEERN
 

Opleidingsinhoud

PROGRAMMA
De basis van het opleidingsprogramma zijn de tien elementen van een effectief compliance- en integriteitsprogramma, zoals het uitvoeren van een risico assessment, het maken van beleid, het creŽren van awareness en monitoring en rapportage. Daarnaast zult u benodige kennis opdoen op het gebied van de bestrijding van omkoping, corruptie, witwassen, terrorismefinanciering en het voorkomen van belangenverstrengeling, gedwongen arbeid en andere supply chain risico’s. Verder komt de wetgeving op het gebied van handelsrestricties, mededinging en data privacy (de AVG) aan de orde. Uiteraard wordt ook de nodige aandacht besteed aan de laatste ontwikkelingen in het vakgebied van compliance en integriteit.

De compliance opleiding wordt vanuit Nederland gehouden en is gericht op een internationaal publiek. De compliance opleiding wordt gegeven in de Engelse taal, echter zijn er uitsluitend Nederlandse deelnemers dan zal de compliance opleiding in het Nederlands gegeven worden.

Het lesprogramma van de compliance- en integriteitsopleiding

Dag 1 - Maandag

Docent | Dhr. Drs. Geert Vermeulen

Invoering

Korte geschiedenis van de compliancefunctie
De governance van compliance programma’s.
ECMC 10 elementen van een effectief compliance- en integriteitsprogramma
Cultuur en gedrag
Compliance risk assessment
Praktische oefening
Compliance actieplan
Avondsessie dag 1

Docent | Dhr. Mr. Musa Elmas

Customer Due Diligence / Anti-witwaspraktijken (voor niet-financiŽle bedrijven)

Dag 2 - Dinsdag

Ochtendsessie, Docent | Dhr. Mr. Sebastiaan Bennink

Economische sancties
Handelsbeperkingen

Middagsessie, Docent | Dhr. Drs. Geert Vermeulen

Belangenverstrengeling
Omkoping en corruptie

Avondsessie, Docent | Dhr. Drs. Geert Vermeulen

Workshop third party diligence en inleiding tot due diligence in de toeleveringsketen

Dag 3 - Woensdag

Ochtendsessie

Privacy

Middagsessie, Docent | Dhr. Dr. Mr. Misha lutje Beerenbroek

Mededingingsrecht
Dawn Raids
Avondsessie
Workshop over waarden
Giving Voice to Values methodiek - inleiding

Dag 4 - Donderdag

Ochtendsessie, Docent | Dhr. Drs. Geert Vermeulen

Klokkenluidersprocedure / speaking up
EU-richtlijn voor de bescherming van klokkenluiders/implementatie in nationale wetgeving
CoŲrdineren van onderzoeken
Middagsessie, Docent | Mevr. Mr. Nicolet Jager (All-aware) & Dhr. Drs. Geert Vermeulen

Beleid schrijven
Training en Communicatie (bewustzijn)
Monitoring
Rapportage
Avondsessie, Docent | Dhr. Drs. Geert Vermeulen
ESG, waaronder: Mensenrechtenrisico's, Verantwoorde toeleveringsketens
Ethiek en AI
Diversen

Dag 5 - Vrijdag

Docent | Dhr. Drs. Geert Vermeulen

Studie & gelegenheid om vragen te stellen
Examen ( middagsessie )

DOELEN / RESULTATEN
Na de voltooiing van deze register opleiding bent u in staat om een efficiŽnt en effectief compliance- en integriteitsprogramma voor uw organisatie op te zetten. Daarnaast heeft u de nodige kennis opgedaan van de eerder genoemde aandachtsgebieden.

De opleiding is opgezet vanuit het Europees perspectief, maar u zal ook het essentiŽle leren over de extraterritoriale werking van de Amerikaanse en Britse wet- en regelgeving.

EXAMEN
De CECO registeropleiding wordt een gecertificeerde opleiding voor Ethics & Compliance officers. Er zal een theoretisch examen worden afgenomen door een onafhankelijk examenbureau.

Nadat u een voldoende heeft behaald wordt u voor twee jaar opgenomen in het Compliance register, onderdeel van het Financial Intelligence Register, en kunt u de titel CECO achter de familienaam te plaatsen.

Voor deze opleiding zijn Permanente Educatie (PE) punten ingericht, zodat de vakbekwaamheid van de CECO blijvend en aantoonbaar gewaarborgd kan worden.

Het certificatieplan van de CECO registeropleiding t.b.v. de opname in het SPEN register is akkoord bevonden door CPION.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Ethics & Compliance Officers die nog geen ervaring hebben in deze rol
Ethics & Compliance Officers met enkele jaren ervaring
Bedrijfsjuristen die ook verantwoordelijkheden hebben op het gebied van compliance
Bestuurssecretarissen
Leden van Raden van Commissarissen/Raden van Toezicht
Interne auditors die compliance programma’s gaan auditen
Externe accountants die zich een mening moeten vormen over compliance risico’s en beheersmaatregelen
Dienstverleners op het gebied van compliance

Opleidingsduur

5 dagen

Kosten

De kosten van de opleiding zijn € 5995,- exclusief btw. Voor uw verblijf tijdens de opleiding zijn overnachtingsarrangementen op aanvraag beschikbaar.

Het leslokaal en het hotel zijn in de directe omgeving van Schiphol of bij uitsluitend Nederlandse deelnemers in De Meern op het hoofdkantoor van SoSecure.

Vult u dan het inschrijvingsformulier in dan nemen wij snel contact met u op om u te informeren over de opleiding.

Bijzonderheden

CURSUSDUUR EN -TIJDEN
Wij organiseren de opleiding als een open inschrijving. Dit houdt in dat bij voldoende inschrijvingen u ruim van te voren een bericht ontvangt wanneer de opleiding gaat starten.

De opleiding duurt ťťn week, de lestijden zijn van 09.30 uur tot 18.30 uur en op vrijdag tot 17.00 uur.

Tussen de lessen door is er voldoende tijd voor een pauze. U gaat actief aan de slag met de lesstof.

DOCENTEN

Dhr. Drs. G. (Geert) Vermeulen
Het is de missie van Geert Vermeulen om organisaties te helpen op een integere manier zaken te doen. Geert is een doorgewinterde ethics & compliance professional met 20 jaar ervaring in het vak. Hij is gespecialiseerd in het opzetten en verbeteren van compliance en integriteitsprogramma’s in het algemeen. Hij is daarnaast gespecialiseerd in het bestrijden van corruptie en het opzetten en coŲrdineren van speak-up systemen. Sinds 2016 is hij werkzaam als zelfstandig adviseur, docent en interimmer met zijn bedrijf ECMC (Ethics & Compliance Management & Consulting). Eerder was hij Chief Compliance Officer bij twee multinationals. Geert heeft in zo’n 30 landen compliance trainingen gegeven, op vrijwel alle continenten.

Geert spreekt en schrijft regelmatig over compliance en integriteit. Hij is de oud-voorzitter van de Vereniging van Compliance Officers (VCO), de oprichter van de Kennistafel Financial Economic Crime van de vereniging, lid van de Kennistafel Gedrag en Cultuur van de VCO en van de adviescommissie voor de Compliance Minor aan de Haagse Hogeschool. Toen hij in 2020 de Nationale Compliance Award in ontvangst mocht nemen, werd hij ‘de compliance goeroe’ genoemd. De jury noemde hem een boegbeeld en rolmodel voor de compliance gemeenschap.

Onlangs is Geert een nieuw bedrijf begonnen, De IntegriteitscoŲrdinator BV , een onafhankelijke, externe coŲrdinator van klokkenluiderregelingen.

In de compliance opleiding CECO treedt Geert op als hoofddocent en mede-organisator. Hij neemt daarbij de onderwerpen governance, gedrag en cultuur, risk assessments, monitoring, klokkenluiderprocedures, onderzoeken, anti-corruptie, third party due diligence en ESG voor zijn rekening.

Dhr. Mr. S. (Sebastiaan) Bennink
Sebastiaan is een specialist op het gebied van economische sancties en exportcontrole. Sebastiaan’s praktijk richt zich op alle aspecten van internationale handel en aanverwante onderwerpen, zoals regelgeving ter voorkoming van witwassen, terrorismefinanciering, anti-corruptieregelgeving, en andere compliance-gerelateerde wetgeving.

Sebastiaan adviseert en vertegenwoordigt regelmatig cliŽnten die onderwerp zijn van onderzoek en handhavingsprocedures. Daarnaast heeft Sebastiaan zeer ruime ervaring in het opzetten, verbeteren en effectief houden van corporate compliance programma’s, vooral op de gebieden economische sancties, exportcontrole en anti-corruptie, voor ondernemingen die in en buiten Nederland actief zijn.

Sebastiaan publiceert op reguliere basis, geeft tal van cursussen en is een veelgevraagd spreker op nationale en internationale congressen met betrekking tot exportcontrole en het sanctierecht. Sebastiaan is daarnaast regelmatig te horen op BNR nieuwsradio en op televisie (EenVandaag) en wordt hij geciteerd in de krant (Trouw en FD) over exportcontrole- en sanctiegerelateerde zaken.

In de compliance opleiding CECO zal hij spreken over sancties en handelsbeperkingen.

Dhr. Mr. Y. (Yvo) Amar
Yvo is een expert op het gebied van sancties en exportcontrole. Hij adviseert en vertegenwoordigt cliŽnten in alle aspecten van deze rechtsgebieden, waaronder handhavingstrajecten, maar ook ten aanzien van aanverwant bestuursrecht, strafrecht en privaatrecht. Daarnaast adviseert Yvo regelmatig over aanpalende rechtsgebieden zoals regelgeving ter voorkoming van witwassen en het financieren van terrorisme (Wwft), anti-corruptieregelgeving (waaronder de FCPA en de UK Bribery Act), fraude, financieel toezichtsrecht en andere compliance-gerelateerde wetgeving.

Yvo is een veelgevraagd spreker op nationale en internationale congressen en geeft regelmatig cursussen. In 2017 is Yvo door het toonaangevende online magazine WorldECR verkozen tot beste jonge advocaat ter wereld op het gebied van sanctierecht en exportcontrole.

In de compliance opleiding CECO zal hij spreken over sancties en handelsbeperkingen.

Dhr. Dr. Mr. M. (Misha) lutje Beerenbroek
Misha is gespecialiseerd in Europees recht en Mededingingsrecht in brede zin. Hij heeft zijn expertise en is met name actief op het gebied van Kartelonderzoeken | Fusiecontrole | Misbruik van machtspositie | CommerciŽle contracten | Compliance.

In de compliance opleiding CECO zal Misha zijn expertise delen over het onderwerp mededinging.

Mevr. Mr. N. (Nicolet) Jager
Nicolet heeft een juridische basis en heeft ruime ervaring opgedaan binnen de financiŽle sector. In 2008 heeft zij het adviesbureau All-Aware opgericht dat werkzaamheden verricht op het snijvlak van compliance, communicatie en governance. All Aware heeft een oog voor het belang van communicatie en conduct. Inmiddels is haar werkterrein verbreed buiten de financiŽle sector en adviseert zij uiteenlopende organisaties bij initiatieven rondom integriteit, compliance en conduct. Sinds april 2015 maakt zij deel uit van het bestuur van de Stichting Tuchtrecht Banken en zij is lid van de Adviesraad Financieel recht van de Universiteit van Amsterdam.

In de compliance opleiding CECO gaat Nicolet de studenten meenemen in het schrijven van het beleid en communicatie.

Dhr. M. (Musa) Elmas
Musa is als senior compliance officer, adviseur en trainer werkzaam en is ruim 10 jaar werkzaam geweest bij het Nederlands Compliance Instituut. Musa heeft zich ontwikkeld tot all-round compliance professional, met als specialisatie CDD (Customer Due Diligence). Hij heeft tientallen verschillende financiŽle ondernemingen van adviesdiensten mogen voorzien en heeft als trainer duizenden compliance en CDD-professionals mogen opleiden.

In de dagelijkse compliancepraktijk heeft Musa voor verschillende financiŽle ondernemingen detacherings- en interimprojecten uitgevoerd, waaronder het opzetten/runnen van compliance-afdelingen en het opzetten/ herzien en implementeren van CDD-beheersingsraamwerken. Musa stond aan de basis van de ontwikkeling, inhoud en vormgeving van het Nationaal Anti-Witwascongres en de Leergang Bestrijding witwassen & terrorismefinanciering en vele aanverwante toonaangevende landelijke opleidingen.

In de compliance opleiding CECO gaat Musa het onderwerp bestrijding van witwassen bespreken.

Plaatsen / leslocaties

De Meern

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Bent u bekend met de best practices op het gebied van compliance en integriteit?
Zoekt u erkenning als Ethics & Compliance Professional? Of wilt u gewoon uw kennis en expertise in dit vak vergroten?
Neem dan deel aan de registeropleiding en word ‘Certified Ethics & Compliance Officer (CECO)’.

De colleges worden gegeven in kleine groepen, zodat u persoonlijke aandacht ontvangt. Hierdoor wordt het leerrendement verhoogd."
De opleiding zal medio 2023 voor het eerst plaatsvinden, de websitetekst bij de opleiding is dan ook een vooraankondiging.

Wilt u de Factsheet Certified Ethics & Compliance Officer aanvragen? Vraag dan de factsheet aan.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
82Be2 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren