Home » opleiding Hypnotherapie

Opleiding: opleiding Hypnotherapie

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


De volgende onderwerpen komen aan bod in de Hypnotherapie opleiding. De theorie wordt ondersteund door verschillende interessante geluidsfragmenten en video’s.

 • Het verschil tussen klassieke en moderne hypnotherapie
 • Hypnose, trance en taalgebruik
 • Zelfhypnose
 • Ontspanning
 • Visualisatie
 • Ankeren
 • Ik-versterkende, verdiepende en dissociatieve technieken
 • Rationeel Emotieve, reïncarnatie en Ericksoniaanse therapie
 • Teken- en schrijftechnieken
 • Regressie
 • Innerlijk kind-werk
 • Droomwerk
 • Werken met delen
 • Hypnotherapie en verslaving, angst, pijn, ziekte, verlies, depressie
 • Hypnotherapie en kinderen
 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de opleiding Hypnotherapie staat een totale studieduur van 9 maanden wanneer je een gemiddeld studietempo aanhoudt. Het gemiddelde tempo ligt op ongeveer 3 uur per week.


Uiteindelijk studeer je met NHA in je eigen tempo. Je kunt dus ook minder lessen per maand bestuderen, wat uiteraard ook invloed heeft op de totale studieduur.

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf422.10euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusOntdek de kracht van hypnose met de Hypnotherapie opleiding


Stel je voor dat je een krachtige behandelvorm in handen hebt om mensen te helpen hun leven op een positieve manier te veranderen. Angsten kunnen overwonnen worden, traumatische ervaringen verwerkt worden en het zelfvertrouwen groeit. Zo’n therapievorm is er in de vorm van hypnose. En met de Hypnotherapie opleiding leer je de basisbeginselen van hoe je deze therapievorm in kunt zetten om mensen te helpen.


Met deze Hypnotherapie opleiding ga jij mensen helpen die worstelen met allerlei vraagstukken. Door middel van hypnose ga je hen begeleiden in hun proces om hun vraagstukken op te lossen. Hypnose stelt je in staat om het onderbewustzijn te bereiken. Daarmee kun je gedachten, gevoelens en gedragingen op een positieve manier transformeren. Dit kan enorm helpen bij het verwerken van trauma’s of het overwinnen van angsten of een depressie.


Met de Hypnotherapie opleiding kun jij het verschil maken in iemands leven. Dankzij jou leren cliënten te luisteren naar hun onderbewustzijn en daarmee hun problemen los te laten of te verwerken. Een dankbare baan waarbij je echt iets voor iemand kunt betekenen.


 


Leer klachten oplossen met hypnoseVind jij het interessant om ingesleten patronen op te sporen? Wil jij graag met mensen werken? En heb je ook nog eens interesse in de werking van hypnose? Dat hoef je niet verder te zoeken, want de Hypnotherapie opleiding is jou op het lijf geschreven!


Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten over moderne hypnotherapie. De opleiding begint bij de basis. Je hebt dus geen voorkennis nodig om te kunnen starten.


Je leert onder andere welke technieken en methoden er gebruikt worden in de wereld van hypnotherapie, de achtergrond van hypnotherapie, je krijgt kennis van zelfhypnose, inductie- of trancemethodes en welke blokkades en klachten cliënten kunnen hebben.


Werk je in de gezondheidszorg? Bijvoorbeeld als psycholoog of als coach? Ook dan is deze opleiding Hypnotherapie een geschikte aanvulling op jouw vaardigheden. Veel mensen hebben baat bij hypnotherapie. En jij kunt degene zijn die hen op de juiste weg helpt. Door jouw kennis en vaardigheden kun jij mensen optimaal begeleiden en hun klachten oplossen of verminderen. En dat maakt de baan van hypnotherapeut zo ontzettend bijzonder.


 


Breng positieve veranderingen in het leven teweeg met de opleiding HypnotherapieVeel mensen kennen hypnose van de grappige filmpjes op tv en YouTube. Deze vorm van hypnose noemen we ‘toneelhypnose’. Ontzettend leuk om te zien, maar helaas denken veel mensen dat dat het enige is wat je met hypnose kunt.


Maar er schuilt nog een hele wereld achter hypnose. Het is namelijk ook een krachtig en zeer effectief middel om allerlei klachten te verminderen of op te lossen. En dat ontdek je met deze opleiding Hypnotherapie!


Denk hierbij maar aan traumatische ervaringen, angsten en depressies. Maar ook verdrongen herinneringen kunnen worden bovengebracht door het onderbewustzijn aan te spreken. Dit alles maakt het dat hypnotherapie voor veel mensen een belangrijke vorm van therapie is.


Omdat je cliënt onder hypnose is, is het voor hem of haar gemakkelijker om zich open te stellen. De vertrouwensband tussen jou en je cliënt is dan ook sterk. Zonder schaamte kan en mag je cliënt zich open stellen aan jou. Je cliënt is onder lichte trance en heeft nog de volledige controle.


Deze Hypnotherapie opleiding is zo opgebouwd, dat je eerst kennismaakt met de basishouding van de therapeut. Van daaruit leer je welke basistechnieken er zijn binnen de hypnotherapie. De opleiding laat je zien hoe je iemand onder hypnose brengt en hoe je diegene daar ook weer uit haalt. Gedurende de hypnotherapiesessies maak je gebruik van ontspanning, visualisaties en verdiepende technieken.


Ook ga je kennis maken met regressie- en reïncarnatietherapie. Veel problemen vinden namelijk hun oorsprong in de vroege jeugd. Je hoeft zelf niet in vorige levens te geloven om deze techniek met succes in te zetten.


Verder leer je tijdens de Hypnotherapie opleiding alles over de toepassing van hypnotherapie bij verschillende, veelvoorkomende klachten en de toepassing van hypnotherapie in de medische praktijk.


 


Moderne hypnotherapieDeze opleiding Hypnotherapie gaat over moderne hypnotherapie. Bij moderne hypnotherapie staat de cliënt centraal, dit in tegenstelling tot klassieke hypnotherapie. Moderne hypnotherapie betekent dat jij als hypnotherapeut de technieken toepast die aansluiten op de behoeften van je cliënt. Per situatie kijk je wat de juiste manier van behandelen is.


Hoe je dit aanpakt? Dat leer je in de opleiding. Hypnotherapie pas je toe aan de hand van verschillende methoden en technieken. Stapsgewijs maak jij je deze eigen Zo heb jij na het afronden van de opleiding alle kennis in huis om er voor je cliënt te zijn. Jij weet díe technieken te kiezen die perfect aansluiten bij je cliënt. En dat gaat van jou een hypnotherapeut maken waarbij mensen écht geholpen gaan worden.


Het is ontzettend belangrijk om er te zijn voor je cliënt. Hij of zij heeft vertrouwen in jou en de technieken die je toepast. Je leert daarom in deze Hypnotherapie opleiding ook hoe je de juiste methode en technieken kiest die passen bij je cliënt.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A4322 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren