Home » (Chief) Compliance Officer in de niet-financiŽle sector

Opleiding: (Chief) Compliance Officer in de niet-financiŽle sector

Bij: IMF Academy (International Management Forum)

 

IMF Academy (International Management Forum)

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Opleidingsinhoud

Het takenpakket van de (Chief) Compliance Officer is breed en veelomvattend, van het voldoen aan wet- en regelgeving en het bewaken en handhaven van gedrag, cultuur en integriteit binnen de organisatie tot de interne beheersing van risico's. In deze actuele (Chief) Compliance Officer opleiding leert u hoe u compliant gedrag initieert, structureert en monitort en wat de gevolgen zijn van niet-compliant gedrag.

Alle belangrijke onderwerpen waarmee een (Chief) Compliance Officer geconfronteerd kan worden, komen aan bod, zoals het effectief opzetten, toepassen en monitoren van een compliance programma; governance en systematische risico-analyse; ESG/MVO; human rights en diversiteit; export compliance en sancties; mededinging en anti-trust; omkoping en corruptie; de klokkenluidersregeling; bevordering van 'speak-up' en 'active listening' en datagedreven toezicht. Als laatste nemen de docenten de toekomstige ontwikkelingen en inzichten op nationaal en internationaal (compliance) gebied met u door.

(Chief) Compliance Officer in de niet-financiŽle sector – Lesprogramma

DAG I
Compliance, integriteit en ethiek


Cultuur en gedrag
Toepassing corporate values en gedragscode
De klokkenluidersregeling, bevordering van 'speak-up' en 'active listening'
Human rights en diversiteit
ESG/MVO
Compliance en privacy

DAG II
'Good practices' en standaarden


Internationale context en toezicht
Kennis en inzicht in de toezichtsstrategieŽn
Vormgeving van het compliance framework
Compliance risk assessment en validatie
Monitoring en compliance management rapportage

DAG III
Waarborgen van vertrouwen en reputatiebescherming

Anti-Fraude, anti-corruptie en vermijden van belangenverstrengeling
Anti-witwassen (AML)
Pre-employment screening
Omgang met (executive) stakeholders en incidenten
Investigations en stakeholder management
Toepassing van Key Performance Indicators (KPI's) en governance
Opstellen (jaar)plan, prioriteiten: next steps

Praktijkopdracht
Als cursist wordt u uitgenodigd om te werken aan een eigen praktijkopdracht en uw bevindingen te delen met uw mede-cursisten in een bondige presentatie op dag IV

DAG IV
Toepassing in de eigen praktijk


Trends en ontwikkelingen: datagedreven toezicht
Mededinging en anti-trust
Export controls en sancties
Presentatie van de praktijkopdrachten
Ervaringen delen en constructieve feedback

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

De opleiding (Chief) Compliance Officer in de niet-financiŽle sector wordt gegeven op HBO/Bachelor+ werk- en denkniveau.

Opleidingsduur

De praktijkgerichte opleiding (Chief) Compliance Officer in de niet-financiŽle sector bestaat uit 4 lesdagen en wordt centraal in het land georganiseerd. De lestijden zijn van 09.30 uur - 17.00 uur.

Kosten

De kosten van de 4-daagse opleiding (Chief) Compliance Officer (CCO) in de niet-financiŽle sector bedragen € 3.780 (excl. BTW) per persoon. In dit bedrag zijn de kosten van alle lunches, koffie/thee en documentatie inbegrepen.

Bijzonderheden

IMF Academy is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, FinanciŽle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 18 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Centraal in het land

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Compliance is uitgegroeid tot een breed en complex vakgebied, ook in niet-financiŽle ondernemingen. De vraag naar gekwalificeerde compliance officers in niet-financiŽle organisaties, zowel in de profit als de non-profit sector, is sterk toegenomen. Ambieert u een functie als (senior) compliance officer in een (inter)nationaal bedrijf of in een publieke organisatie of bent u betrokken bij de opzet, het management en/of de uitvoering van het compliance programma, dan is dit de opleiding voor u!

Qua functionarissen denken wij o.a. aan (Chief) Compliance Officers (in spť), GRC managers, risicomanagers, kwaliteits- en veiligheidsmanagers, (bedrijfs)juristen, advocaten, integrity officers, interne auditors, controllers, HR managers, privacy officers en MVO managers.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
40024 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren