Home » cursus Raspberry Pi Programmeren

Opleiding: cursus Raspberry Pi Programmeren

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Raspberry Pi Programmeren


Tijdens de cursus Raspberry Pi Programmeren komen diverse onderwerpen aan bod. Het studieprogramma bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

  • het Internet of Things;
  • Python;
  • GPIO pinnen en componenten;
  • modules, libraries en datatypen;
  • input, output, sensoren en actuatoren;
  • visueel programmeren met Node-RED;
  • microcontrollers en lokale communicatie;
  • MQTT;
  • Raspberry Pi als host, server en gateway;
  • security.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur Raspberry Pi Programmeren


Voor de opleiding Raspberry Pi Programmeren staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf449,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusDoe kennis op over het ontwerpen en beheren van Internet of Things oplossingen met de cursus Raspberry Pi Programmeren


Het Internet of Things (vaak afgekort tot IoT) is een belangrijke ontwikkeling in de informatietechnologie. IoT is bedacht omdat het gaat om het aansluiten van apparaten die zelfstandig data verzamelen via sensoren of acties uitvoeren met actuatoren. Tijdens de cursus Raspberry Pi Programmeren ga je voor de praktische opdrachten aan de slag met jouw eigen microcomputer Raspberry Pi (RPi).


De verwarming een paar graden warmer of kouder zetten? De lichten in huis aansturen of de luchtvochtigheid meten? Al deze taken én meer kunnen worden uitgevoerd door een Raspberry Pi.


Tijdens de opleiding ga jij leren programmeren met Raspberry Pi en ontdek je de vele mogelijkheden van deze microcomputer. Je gaat zelfs jouw eigen Raspberry Pi programmeren!
   


Voor de creatieveling en technicusDe Raspberry Pi cursus is bijzonder geschikt wanneer je een creatieveling of technicus bent en meer wilt weten over het Internet of Things en het programmeren van een Raspberry Pi. Om de opleiding te volgen heb je geen specifieke voorkennis nodig.


Geef jouw carrière als technicus bijvoorbeeld een extra verdieping met behulp van deze cursus. Word een specialist in Raspberry Pi programmeren!
Leer programmeren met de Raspberry Pi cursusNa afronding van de opleiding kun jij zelfstandig jouw eigen Raspberry Pi programmeren én ben je op de hoogte van de vele mogelijkheden van de Raspberry Pi.


De opleiding start met het onderwerp Internet of Things. Om te leren programmeren met Raspberry Pi, ga je vervolgens eerst aan de slag met het besturingssysteem. Je leert over het gebruik van het besturingssysteem Raspberry Pi OS, ook wel Raspbian genoemd. Je kunt Linux-opdrachten uitvoeren en leert werken met de programmeertaal Python. 


Je gaat steeds dieper in op de materie gedurende de cursus. Raspberry Pi Programmeren houdt ook in dat je data kunt genereren en gebruiken met behulp van sensoren en actuatoren. Je leert ook hoe je deze data kunt opslaan. Je ontdekt bijvoorbeeld de rol van Big Data binnen een Internet of Things implementatie. Ook leer je onder andere dashboards maken, waarop de verworven data inzichtelijk gemaakt kan worden.


 


Inclusief materialenpakket Je kunt direct beginnen met de cursus Raspberry Pi Programmeren, want je krijgt een uitgebreid materialenpakket erbij. Helemaal gratis! 


Het materialenpakket omvat niet alleen een handig breadboard voor het tijdelijk bouwen van elektrische schakelingen, maar ook essentiële sensoren zoals een lichtsensor, bewegingssensor en temperatuursensor. Hierdoor kun je je RPi een scala aan verschillende taken laten uitvoeren. Om optimaal gebruik te maken van je RPi, krijg je tevens een set van diverse jumper wires, weerstanden en andere benodigdheden. Met deze aanvullende items kun je echt het maximale uit je Raspberry Pi halen.


Heb je nog geen Raspberry Pi microcomputer thuis? Bestel dan eenvoudig jouw eigen RPi, adapter en HDMI-kabel bij jouw inschrijving mee voor € 109,-.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Dc3c8 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren