Home » opleiding Leerlingbegeleider

Opleiding: opleiding Leerlingbegeleider

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma opleiding Leerlingbegeleider


Tijdens de opleiding Leerlingbegeleider ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Werkveld van de leerlingbegeleider
 • Geschiedenis van het onderwijs en de leerlingbegeleider
 • Differentiatie, inclusie en adaptief onderwijs
 • Interne ondersteuning
 • Competenties
 • Planmatig volgen, werken en ondersteunen
 • Voorwaarden voor extra ondersteuning
 • Ondersteuningen binnen en buiten de eigen klas
 • Aandacht van de leerlingbegeleider groep 1 t/m 8
 • Didactisch domein: taalonderwijs en rekenonderwijs
 • Pedagogische domein
 


Deze Leerlingbegeleider opleiding biedt jou alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een verschil te maken in het leven van een leerling.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De opleiding Leerlingbegeleider duurt 6 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.


 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf719,00 euro

Bijzonderheden

Begeleiding van ervaren docent,Met casussen uit de praktijk,Studeer in je eigen tempo

Algemene informatie over de cursusOpleiding Leerlingbegeleider: Jouw weg naar impactvol onderwijs


Stap binnen in de boeiende wereld van onderwijsondersteuning en ontdek hoe je als leerlingbegeleider het verschil kunt maken in het leven van leerlingen. De opleiding Leerlingbegeleider neemt je mee op een reis vol kennis, inzicht en vaardigheden. Jij leert hoe je de behoeften van leerlingen kunt herkennen en hen kunt ondersteunen in hun leerproces.


Of je nu droomt van het begeleiden van leerlingen in een reguliere school, het bieden van extra ondersteuning aan leerlingen met speciale behoeften, of het bijdragen aan een inclusieve leeromgeving, deze opleiding biedt je de tools en knowhow die je nodig hebt om uit te blinken als leerlingbegeleider.


Duik met deze Leerlingbegeleider opleiding in het werkveld van de leerlingbegeleider, ontdek de geschiedenis van het onderwijs en de rol van de leerlingbegeleider. Leer over differentiatie, inclusie en adaptief onderwijs, en ontdek hoe je interne ondersteuning kunt bieden aan leerlingen.


 


Leerlingbegeleider opleiding voor sportclub tot onderwijsBen jij een empathische en betrokken persoon die een passie heeft voor het helpen van leerlingen? Een teamspeler die graag samenwerkt met docenten, ouders en andere professionals om het beste uit elke leerling te halen? Of een motivator die wil bijdragen aan het creëren van een positieve leeromgeving? Dan is de opleiding Leerlingbegeleider de perfecte keuze voor jou.


Of je nu al werkzaam bent in het onderwijs en je wilt specialiseren in leerlingbegeleiding, of als je nieuw bent in het onderwijsveld en de leerlingbegeleiding wilt verkennen. Met deze opleiding maak jij de juiste keus! 


Het maakt niet uit of je wilt werken in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs of andere onderwijsinstellingen. Echter kan het ook als je werkzaam bent bij een sportclub en je de leerlingen verder wilt begeleiden. De opleiding is speciaal geschikt voor mensen die met kinderen willen werken, voornamelijk basisschoolleerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Je hoeft geen lerarenopleiding als vooropleiding te hebben. Met de opleiding Leerlingbegeleider doe jij de vaardigheden en kennis op die je nodig hebt.


 


Leer alles essentiële vaardigheden met deze opleiding LeerlingbegeleiderHet doel van de opleiding Leerlingbegeleider is om je de essentiële vaardigheden en kennis bij te brengen die je nodig hebt om leerlingen effectief te begeleiden in hun leerproces.


Je leert hoe je de individuele behoeften van leerlingen kunt identificeren en hoe je hun ontwikkeling ondersteunt. De leerling kan met alle soorten vragen terecht bij jou als leerlingbegeleider waar hij of zij niet terecht kan bij de mentor, een leraar of de ouder(s)/verzorger(s). Je helpt leerlingen die op school, thuis, op de sportclub of ergens buiten school vastlopen met problemen.


 


Maak het verschil in het leven van een leerlingDeze Leerlingbegeleider opleiding biedt inzicht in verschillende ondersteuningsmethoden binnen en buiten de klas, en richt zich op de aandacht die een leerlingbegeleider kan bieden aan leerlingen in groep 1 tot en met 8.


Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het didactische domein, zoals taalonderwijs en rekenonderwijs, en het pedagogische domein.


Met de kennis en vaardigheden die je opdoet tijdens deze Leerlingbegeleider opleiding kun je een positieve bijdrage leveren aan het onderwijs, leerlingen ondersteunen in hun ontwikkeling en bijdragen aan een inclusieve leeromgeving waarin elke leerling de kans krijgt om te groeien en te bloeien.


Word een leerlingbegeleider en maak het verschil in het leven van leerlingen! Het gaat je lukken na het volgen van deze opleiding tot leerlingbegeleider.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
1bB9E Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren