Home » cursus Linux

Opleiding: cursus Linux

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Linux cursus


In de Linux cursus komen diverse onderwerpen aan bod. Enkele van deze onderwerpen zijn: 

  • Virtual Box
  • CLI, handige commando’s 
  • Vi, man-pagina’s, targets, software-management 
  • Remote beheer, devices 
  • Softwarebeheer, automatiseren van handelingen, scripting 
  • Scripting: variabelen, if-then-else en loops 
  • Samba, NFS, Apache en FTP 
  • Diskdump, Joomla! en Webmin 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de Linux opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf467.10euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusBetreed de boeiende wereld van Linux


Stap binnen in de veelzijdige wereld van Linux! Hier maak je kennis met het fundament van talloze moderne technologische toepassingen. Met deze Linux cursus maak je een fascinerende reis door de essentie, het gebruik en de ontwikkeling van Linux. Ontdek hoe dit besturingssysteem de manier waarop we omgaan met computers en software volledig kan transformeren. 


In de huidige digitale samenleving is kennis van besturingssystemen van onschatbare waarde. Linux is een technologie die de mogelijkheid biedt om krachtige, veilige en flexibele computeromgevingen te creëren. De vraag naar professionals met Linux-expertise groeit gestaag.  


Of je nu een achtergrond hebt in techniek, een nieuwsgierige geest bezit, of simpelweg geïntrigeerd bent door de mogelijkheden die Linux biedt, begin vandaag nog met de Linux cursus en verken deze revolutionaire wereld. 


 


Linux cursus: een wereld vol innovatie Ben jij iemand die altijd op zoek is naar nieuwe kennis en vooruitgang? Heb je een passie voor innovatieve technologieën en geloof je in de kracht van grensverleggende ideeën? Of ben je gewoonweg op zoek naar een boeiende nieuwe uitdaging binnen een opwindend vakgebied? Dan is de Linux cursus absoluut geschikt voor jou! 


Of je nu al ervaring hebt met Linux of helemaal nieuw bent met dit besturingssysteem, deze cursus Linux biedt een veelzijdig programma dat aansluit bij jouw ambities.  


Het maakt niet uit of je je carrière wilt versterken in softwareontwikkeling, systeembeheer of netwerktechnologie. 


 


Bouw en beheer je eigen Linux-server In deze cursus Linux verwerf je een stevige basis in het open source besturingssysteem. Gedurende de lessen leer je stap voor stap de essentiële vaardigheden die nodig zijn voor een effectieve omgang met Linux. Deze cursus heeft als hoogtepunt het zelfstandig opzetten en beheren van een Linux-server. 


Tijdens de cursus Linux leer je over uiteenlopende onderwerpen die cruciaal zijn voor een goed begrip hierover.  


Je begint met het verkennen van Virtual Box, een platform dat je in staat stelt virtuele omgevingen te creëren en te beheren. Daarna verdiep je je in de Command Line Interface (CLI), waarbij nuttige commando's worden aangereikt om je werkzaamheden doeltreffender te maken. 


 


Een uitgebreide kennismaking met Linux Verder leer je in de cursus Linux over softwarebeheer, automatisering en scripting, waarmee je ontdekt hoe je software effectief beheert en routinehandelingen automatiseert.  


Daarnaast ontdek je bestandsserverconfiguraties, het opzetten van een webserver en krijg je inzicht in geavanceerdere onderwerpen zoals diskdump voor systeemherstel.  


Met deze opgedane kennis uit de Lunix cursus ben je klaar om je eigen Linux-omgeving te ontdekken en optimaal te benutten. 


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
E0649 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren