Home » opleiding Psychologie van Autisme

Opleiding: opleiding Psychologie van Autisme

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma opleiding Psychologie van Autisme


Tijdens de opleiding Psychologie van Autisme komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is autisme?
  • ASS en cognitieve ontwikkeling
  • ASS en de dynamisch-affectieve ontwikkeling
  • ASS en de sociaal-emotionele ontwikkeling
  • Effectieve communicatie met ASS
  • ASS en diagnostiek
  • Behandeling en begeleiding
  • ASS in de klas
  • ASS op het werk
  • ASS en gezinsrelaties
 


Inclusief 10 videocolleges van psychiater dr. Bram SizooBij de opleiding Psychologie van Autisme zijn meerdere videolessen inbegrepen. Tijdens het online videocollege, dat bestaat uit 10 videolessen, gaat psychiater dr. Bram Sizoo dieper in op het herkennen van en omgaan met autisme.


De videolessen zijn op ieder gewenst moment te volgen. Eén druk op de knop en de les gaat beginnen. Oefeningen, extra beeldmateriaal en quizvragen maken dat op een speelse manier wordt gewerkt met de lesstof.


Dat maakt deze opleiding Psychologie van Autisme een zeer interessante en unieke opleiding voor iedereen die graag meer hierover wil leren.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de opleiding Psychologie van Autisme staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf499,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusPsychologie van Autisme opleiding: Verdiep je in de intrigerende wereld van autisme


Welkom in de wereld van autisme! In deze opleiding Psychologie van Autisme doe je kennis op over de psychologische facetten van de ontwikkelingsstoornis autisme. Je leert hoe autisme zich openbaart, hoe het psychologisch wordt verklaard en voor welke uitdagingen mensen met autisme komen te staan op cognitief, emotioneel en sociaal vlak. Of je nu vanuit je beroep of vanuit persoonlijke interesse meer wilt weten over autisme, deze opleiding is er om jou te voorzien van diepgaande inzichten.


In deze Psychologie van Autisme opleiding leer je hoe je mensen met autisme kunt ondersteunen en begeleiden, zowel binnen het gezin, in een klasomgeving, als op de werkvloer. Deze opleiding biedt gerichte inzichten over het stellen van een autisme diagnose, een taak die voorbehouden is aan hooggekwalificeerde professionals.
 


Maak kennis met de psychologische aspecten van autismeDeze opleiding is bedoeld voor iedereen die gefascineerd is door autisme en de psychologische aspecten ervan. Of je nu een carrière in de psychologie nastreeft, al werkzaam bent in de zorgsector, of gewoon nieuwsgierig bent naar hoe autisme psychologisch begrepen kan worden. Deze opleiding biedt een veelzijdig programma dat aansluit bij jouw ambities.
 


Leg een grondige basis met deze Psychologie van Autisme opleidingDe opleiding Psychologie van Autisme biedt jou een grondige basis om autisme vanuit psychologisch perspectief te begrijpen en ermee om te gaan.


Je verwerft niet alleen kennis over de psychologische achtergronden van autisme, maar ook de praktische vaardigheden om effectief te communiceren, te begeleiden en te ondersteunen. Zo draag jij bij aan een inclusievere samenleving waarin mensen met autisme de ondersteuning krijgen die ze verdienen.
 


Een dieper inzicht in uitdagingen en kansenMet deze opleiding Psychologie van Autisme verken je de kern van autisme, leer je de essentie van deze aandoening begrijpen en ontdek je hoe het zich manifesteert in het gedrag van individuen.


Je ontwikkelt een dieper inzicht in de uitdagingen en kansen die mensen met autisme ervaren in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Zo ontdek je hoe emoties en affectieve aspecten een rol spelen in hun leven en wat de impact van autisme is op gezinsrelaties.


Je leert hoe je op een effectieve manier kunt communiceren met mensen binnen het autismespectrum en hoe je kunt bijdragen aan een ondersteunende omgeving. Daarnaast ontdek je hoe werkplekken inclusiever kunnen worden gemaakt voor mensen met autisme, en leer je strategieën om hun succes te ondersteunen.


Start vandaag nog met de opleiding en ontdek de psychologie van autisme.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
2f9b2 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren