Home » cursus Boek Schrijven

Opleiding: cursus Boek Schrijven

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma cursus Boek Schrijven


Tijdens de Boek Schrijven cursus ga je aan de slag met een breed scala aan onderwerpen die behandeld worden. Je gaat verschillende aspecten van het schrijfproces verkennen op een duidelijke en boeiende manier.


De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:


 


Starten met schrijvenWe beginnen bij de basis. Wat is de geschiedenis van het boek en welke soorten boeken zijn er? Welke schrijfgewoontes passen bij jou en wat zijn effectieve manieren om van een writer’s block af te komen? 


 


Genres en basistermenOntdek de verschillende literaire genres en leer de kenmerken van elk genre. Je start deze les van de cursus Boek Schrijven met het bedenken van een onderwerp, thema en hypothese voor jouw eigen boek.


 


Werken met structuurJe leert alles over hoe je een stimulerend begin en een boeiend slot schrijft. Ontwikkel in tien stappen een effectieve structuur en begrijp het belang hiervan voor een goed boek. Ook behandelen we plottwists en hoe je ze het beste in kunt zetten voor een maximaal resultaat. 


 


Wereld opbouwen en personages tot leven brengenHoe creëer je een geloofwaardige wereld in je boek, met aandacht voor het belang van online en offline herkenbare punten voor een betrouwbare locatie? Dat ontdek je in deze les van de cursus Boek Schrijven Leer hoe je eigen kijk op de wereld invloed heeft op je verhaal. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden om personages levendig en boeiend te beschrijven zodat zowel jij als schrijver, maar ook de lezer, een sterke band opbouwt met het personage.eer je personages zo goed te beschrijven dat ze aanvoelen als familie of vrienden. 


 


Proloog, epiloog en titelLeer wat er achter het schrijven van een overtuigende proloog en een betekenisvolle epiloog zit. Je leert ook hoe je een pakkende titel bedenkt en hoe een proloog de toon zet voor een verhaal terwijl de epiloog het verhaal op een tevreden manier afsluit. Verschillende technieken worden besproken om een titel te kiezen die de essentie van het verhaal vastlegt en hierbij ook de lezers fascineert.


 


Boek uitgevenWelke stappen moet je zetten om je boek op de juiste plek te krijgen? Hoe krijgt jouw boek de aandacht die het verdient? Wij begeleiden je bij de keuze: zelf publiceren of samenwerken met een vertrouwde uitgever. De cursus Boek Schrijven biedt je praktische handvaten en ondersteunt je bij elke stap. 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de cursus Boek Schrijven staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf329,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusVan schrijfproces naar publicatie met de cursus Boek Schrijven


Op een zonovergoten dag, wanneer jij jezelf verliest in de bladzijden van een goed boek, geniet je van de magie van het schrijven. Het maakt niet uit of je gefascineerd bent door een meeslepende roman, een bloedstollende thriller of een informatieve non-fictie, de cursus Boek Schrijven is dan de cursus voor jou! 


Hoe tover jij een leeg vel papier om tot de eerste bladzijde van een inspirerend boek? Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen een naam bedenkt, maar een levendig personage creëert dat tot de verbeelding spreekt?


Laat je creativiteit stromen terwijl je nieuwe werelden verkent, tijd voorbij laat vliegen en de lezers ademloos achterlaat. En dit allemaal terwijl jij je eigen schrijfstijl ontwikkelt.


 


Breng je eigen boek uit!Je leert alles wat je moet weten over het starten met schrijven, tot en met het uitbrengen van een boek. Jouw boek op de boekenplank! Hoe leuk is dat?!


Ontdek hoe je de juiste structuur opbouwt, maar ook hoe je de lezer kunt boeien tot het slot. De cursus Boek Schrijven neemt je stap voor stap mee in de fascinerende wereld van de literaire kunst.


 


Cursus Boek Schrijven: verlies jezelf in het schrijfprocesOngeacht of je een dromer bent die altijd al een boek heeft willen schrijven, een beginner die op zoek is naar begeleiding om zijn schrijfvaardigheid naar een hoger niveau te tillen of een creatieve geest die proza wil verkennen. De cursus Boek Schrijven neemt je mee in alle aspecten van de literaire wereld.


Deze Boek Schrijven cursus ondersteunt mensen die hun creatieve talenten willen verkennen of een stevige basis willen leggen in het schrijfproces. Daarnaast biedt de cursus ook een toegevoegde waarde voor de enthousiaste lezer die het schrijfproces van dichtbij wil ervaren. Hoe ontstaan de verhalen waarin jij jezelf zo verliest?


Kortom, de cursus Boek Schrijven is geschikt voor iedereen met een passie voor woorden en die klaar is voor een inspirerende nieuwe tijd.


 


Creëer verhalen en schrijf overtuigende plotsMet de cursus Boek Schrijven ontwikkel je de benodigde vaardigheden en kennis die je nodig hebt om verhalen te creëren. Dit door middel van een breed scala aan onderwerpen, van het beginnen met schrijven tot het creëren van boeiende personages, het begrijpen van verschillende literaire genres tot het bouwen van overtuigende plots.


Je gaat leren hoe je effectieve conflicten en oplossingen kunt creëren, dialogen kunt schrijven die tot leven komen en hoe je emoties overbrengt op de lezer.


 


Schrijf een meeslepend boek dat je lezer niet kan wegleggenJe leert hoe je kunt spelen met de perceptie van tijd en verschillende perspectieven. Daarnaast biedt de cursus Boek Schrijven ook ruime mogelijkheden voor het ontwikkelen van een eigen schrijfstijl.


Door deze diverse onderwerpen heeft de cursus niet alleen als doel om je te inspireren. Hij geeft je ook praktische ondersteuning bij het schrijven van een meeslepend boek. Een boek dat je lezer niet weg kan leggen.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A41b0 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren