Home » opleiding Schematherapie

Opleiding: opleiding Schematherapie

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma opleiding Schematherapie


Enkele voorbeelden van onderwerpen die aan bod zullen komen tijdens de Schematherapie opleiding zijn:


 


Een introductie in de schematherapieIn de eerste les van de Schematherapie opleiding komen de basisprincipes van schematherapie en de verschillende soorten van schematherapie aan bod. Daarnaast zal ook besproken worden wanneer en hoe je deze vorm van therapie het beste kunt toepassen.


 


Gemoedstoestanden en schema’sBinnen de les over gemoedstoestanden en schema’s wordt er dieper op het begrijpen van diverse emotionele staten en vaste denkpatronen worden ingegaan. Hierbij leer je hoe deze aspecten elkaar beïnvloeden en hoe ze van invloed kunnen zijn op het gedrag en de reacties van mensen.


 


Diagnostische faseHoe herken je achterliggende oorzaken van emotionele patronen en wat zijn hiervoor effectieve methoden? Een antwoord op die vraag en het begrijpen van individuele geschiedenissen en contexten staan centraal in deze les. 


 


Vol vertrouwen de wereld van schematherapie betredenNa het afronden van de Schematherapie opleiding heb jij een diepgaande kennis opgedaan over schematherapie en alle aspecten die daar bij komen kijken. Met jouw opgedane kennis kun jij vol vertrouwen de wereld van schematherapie betreden.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De opleiding Schematherapie duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van  3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf599,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusKrijg inzicht in emoties en leer gedrag te veranderen met de Schematherapie opleiding


Achter elk gedrag en elke emotie zit een diepere, soms onbewuste laag, die de sleutel kan zijn tot persoonlijke groei en verandering. Leer over complexe psychologische concepten en hoe deze vertaald worden in praktische, toepasbare stappen. Ben jij op zoek naar verdieping van jouw huidige interesse in menselijke psychologie? Dan is de opleiding Schematherapie de volgende stap voor jou!


Ontdek de effectiviteit van schematherapie, een bewezen wetenschappelijke benadering voor persoonlijkheidsproblematiek en langdurige klachten. Deze theorie begint bij de oorsprong van deze patronen, biedt inzicht in jeugdervaringen en helpt je deze positief te veranderen. 


Ongeacht of jij jouw professionele vaardigheden wilt aanscherpen of nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van de menselijke geest. De Schematherapie opleiding opent op een boeiende en begrijpelijke manier de deur naar nieuwe vaardigheden en inzichten binnen de wereld van psychologische concepten. 


 


Een aanrader voor iedereen met een interesse in psychologieDe opleiding Schematherapie is geschikt voor een breed publiek, waaronder professionals in de gezondheidszorg, psychologen en counselors. Daarnaast is deze opleiding relevant voor mensen werkzaam in gerelateerde vakgebieden zoals jeugdzorg of voor gewichtsconsulenten. Bovendien is de opleiding Schematherapie een aanrader voor iedereen met interesse voor psychologie en zelfontwikkeling.


 


Groei op persoonlijk en professioneel vlak met de opleiding SchematherapieDe Schematherapie opleiding heeft als doel om een diepgaand inzicht te bieden in de fundamentele en praktische toepassingen van schematherapie. Dit wordt bereikt door verkenning van complexe psychologische concepten, zoals schema’s, psychopathologie, coping strategieën en groepsdynamica.


Het vergroten van de effectiviteit in het begrijpen en ondersteunen van anderen in hun psychologisch welzijn is een ander doel binnen de opleiding Schematherapie. Er wordt een gebalanceerde combinatie van theoretische inzichten en praktische vaardigheden aangeboden. Hierdoor ga jij als persoon zowel persoonlijk als professioneel groeien binnen de wereld van schematherapie.


 


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
6918E Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren