Home » opleiding Psychotherapie Basiskennis

Opleiding: opleiding Psychotherapie Basiskennis

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Psychotherapie Basiskennis


Tijdens de opleiding Psychotherapie Basiskennis komt een breed scala aan onderwerpen aan bod waarmee je actief aan de slag gaat. De volgende onderwerpen worden behandeld:


 


Geschiedenis en uitgangspunten van de psychotherapieTijdens de eerste les van de Psychotherapie Basiskennis opleiding wordt de ontwikkeling van psychotherapie besproken. Je maakt kennis met invloedrijke figuren en theorieën die hebben bijgedragen aan de veranderingen binnen dit vakgebied.


 


De beïnvloeding van veranderprocessenWelke psychologische en emotionele processen zijn de kern van gedragsverandering? Je leert te begrijpen hoe deze veranderingsprocessen worden beïnvloed door verschillende factoren en hoe therapeuten deze kennis toepassen om positieve verandering te bevorderen.


 


Het diagnostische procesVerschillende methoden en instrumenten worden gebruikt om psychische aandoeningen te identificeren. In deze les ontdek je hoe deze worden toegepast in de context van psychotherapie.


 


PsychopathologieIn deze les van de Psychotherapie opleiding (Basiskennis) zal er dieper worden gekeken naar verschillende psychische stoornissen, inclusief symptomen, oorzaken en behandelingen. Je leert hoe je de verschillende psychopathologische verschijnselen onderscheidt en hoe je diagnostische overwegingen samenvoegt.


 


Interculturele psychotherapieEen belangrijk onderdeel van psychotherapie is het begrijpen van de culturele diversiteit. Je leert hoe culturele achtergronden de beleving van psychische gezondheid kunnen beïnvloeden. Afsluitend wordt er gekeken hoe je effectief werkt met verschillende cliëntenpopulaties.


 


De psychotherapeutWelke kenmerken, vaardigheden en ethische overwegingen zijn essentieel voor een psychotherapeut? Daarnaast leer je over de geheimhoudingsplicht en de beroepscode.


 


Ben jij klaar om de eerste stap te zetten in jouw ontdekking van psychotherapie? Ontwikkel een sterke basis met de opleiding Psychotherapie Basiskennis!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De opleiding Psychotherapie Basiskennis duurt 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van  3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf699,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusPsychotherapie Basiskennis opleiding: een volledige basisgids van psychotherapie


Stap binnen in een inspirerend leeravontuur dat niet alleen theoretische concepten verkent, maar ook de basis van psychotherapeutische technieken belicht. Verken een nieuwe wereld door deel te nemen aan de opleiding Psychotherapie Basiskennis. Hier vergroot je niet alleen je kennis, maar verken je ook dieper je passie voor het vak.


Psychotherapie is een behandelingsvorm die zich richt op het verbeteren van de geestelijke gezondheid en het welzijn van individuen. Het hoofddoel is het helpen van mensen bij het begrijpen, verwerken en aanpakken van emotionele en psychologische uitdagingen.


Hierdoor streeft psychotherapie naar positieve veranderingen in gedachten, gevoelens en gedrag. Deze behandelvorm onderscheidt zich van andere behandelvormen doordat de cliënt actief betrokken wordt bij het denkproces en deelneemt aan de behandelsessies.


Verken de diepten van gedragsanalyse en ontrafel complexe psychopathologie. Onderzoek hoe effectieve interventies toegepast worden en bestudeer specifieke uitdagingen bij kinderen en intellectuele contexten. De opleiding Psychotherapie Basiskennis geeft je de kans om je theoretische kennis te ontwikkelen in een stimulerende leeromgeving.


 


Leg een stevige basis met de Psychotherapie Basiskennis opleidingDe Psychotherapie Basiskennis opleiding is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een stevige basis in psychotherapeutische concepten. Deze opleiding is ontworpen voor startende professionals in de gezondheidszorg die hun basiskennis van psychotherapie willen vergroten. Daarnaast is de opleiding ideaal voor iedereen die interesse heeft in de basisprincipes van psychotherapie.


Ben je al werkzaam in de gezondheidszorg en wil je je basiskennis vergroten? Of sta je aan het begin van je professionele ontwikkeling? De opleiding Psychotherapeutische Basiskennis biedt een gestructureerde en begrijpelijke inhoud. Door duidelijke uitleg van basisprincipes van psychotherapeutische concepten te bestuderen, leg je met deze Psychotherapie Basiskennis opleiding een stabiele basis om je verder te ontwikkelen of te specialiseren binnen dit vakgebied. 


  


Krijg een volledig beeld van psychotherapieHet doel van de opleiding Psychotherapie Basiskennis is om jou een solide basis te bieden in essentiële concepten van psychotherapie. Een breed scala aan onderwerpen zoals de geschiedenis, technieken, gespreksvoering bij interventies en psychotherapie bij kinderen komt in de opleiding aan bod. Zo geeft deze opleiding jou een volledig beeld van het vakgebied psychotherapie.


 


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0e1b9 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren