Home » cursus Houtbewerking

Opleiding: cursus Houtbewerking

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma cursus Houtbewerking


In de cursus Houtbewerking worden de volgende onderwerpen behandeld:


 


De constructie van verbindingenDe eerste lessen van de Houtbewerking cursus bestaan uit het onderscheiden van de verschillende soorten hout, de principes van verbindingen en hout als materiaal van het ontwerp.


 


StuiknadenStuiknaden, ook wel versteknaden genoemd, spelen een belangrijke rol in houtbewerking. Je leert hoe je nauwkeurige sneden maakt en perfect passende stuiknaden creëert voor verschillende doeleinden. Je leert de basisprincipes van verbindingstechnieken die essentieel zijn voor het bouwen van stabiele houten constructies. Daarnaast leer je hoe je een bovenfrees moet bedienen en ook hoe je een groef en een messing moet frezen


 


Ingelaten, overlapse en pen-en-gatverbindingenBinnen de houtbewerking zijn er drie essentiële verbindingstechnieken; ingelaten, overlapse en pen-en-gatverbindingen. Je leert tijdens deze lessen van de cursus Houtbewerking niet alleen de technische aspecten van elke verbinding, maar ook wanneer en waarom je ze toepast. Hierdoor leer je de juiste keuzes te maken voor je houtbewerkingsproject.


 


Verstek en vals verstekJe leert om nauwkeurige en esthetische hoekverbindingen tussen houten elementen te creëren. In deze les krijg je meer inzicht in zowel de traditionele techniek van versteksneden als de visueel aantrekkelijke illusie van vals verstek.


 


De keuze en toepassing ZwaluwstaartZwaluwstaartverbindingen staan bekend om hun stevigheid en esthetische waarde. Binnen deze lessen zullen ze uitgebreid besproken worden. Van het selecteren van het juiste gereedschap tot het precies snijden van deze zwaluwstaarten.


 


DeuvelsDeuvels vormen een veelzijdige methode voor het verbinden van houten delen. In deze les van de Houtbewerking cursus leer je niet alleen over de verschillende soorten deuvels, maar ook hoe je ze effectief kunt gebruiken. Het juiste gebruik van een deuvel creëert een sterke en stabiele verbinding.
Talloze instructie video’s én persoonlijke begeleiding door vakbekwame docent
De lessen van de cursus Houtbewerking zijn voorzien van talloze stap-voor-stap foto’s, waardoor je elke handeling goed in beeld hebt en niets kunt vergeten. Zo moet elke praktijkopdracht wel slagen, want je gaat actief aan de slag.


Daarbij heeft onze docent de lessen verrijkt met instructievideo’s die precies aansluiten op de lessen. Zo wordt alles nog duidelijker en levendiger. 


Natuurlijk helpt je persoonlijk docent je ook en kun je met allerlei vragen bij hem terecht.

Straks staan je creaties in je eigen huis te pronken. Of wellicht maak je iets voor een ander, als verrassing of in opdracht, wie zal het zeggen? Je zult zien dat jij het ook kunt na het volgen van de cursus Houtbewerking!


  Bekijk een impressie van de cursus Houtbewerking

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de cursus Houtbewerking staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf349,00 euro

Bijzonderheden

Met begeleiding van vakdocent,Boordevol praktijkopdrachten,Met handige instructievideo's

Algemene informatie over de cursusGeef vorm aan jouw creativiteit met de cursus Houtbewerking


Plaats jouw eigen handgemaakte meubelstuk vol trots in je eigen huis, wetende dat elke nauwkeurige zaagsnede en zorgvuldige houtverbinding het resultaat is van jouw eigen creativiteit en vakmanschap. Ontdek de kunst van het werken met hout, van basisprincipes tot geavanceerde toepassingen. Creëer projecten waar je vol trots naar kunt kijken met de cursus Houtbewerking!


Ongeacht of je een enthousiaste beginner bent of een doorgewinterde vakman, deze Houtbewerking cursus opent de deur naar een wereld vol creatieve mogelijkheden. Leer niet alleen technieken, maar onderzoek ook hoe je jouw eigen stijl en flair kunt toevoegen aan een project.


Het begint bij het kiezen van het perfecte hout tot het verfijnen van verbindingstechnieken. De cursus Houtbewerking helpt je bij het ontwikkelen van de vaardigheden en geeft je het zelfvertrouwen om jouw ideeën om te zetten in een echte creatie. 


 


De cursus Houtbewerking is inclusief:[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt=""> Talloze duidelijke werktekeningen 


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt=""> Handige video's met uitgebreide uitleg en tips


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt=""> Stap-voor-stap foto's die iedere handeling duidelijk in beeld brengen


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt=""> Vele praktijkopdrachten! 


 


Tijdens de praktijkopdrachten ga je aan de slag met allerlei leuke projecten. Zo leer jij onder andere hoe je een bloembak maakt en een kapstok. Maar ook een kast en een tuintafel met zelfgemaakte tuinstoelen staan na het afronden van deze cursus te pronken in jouw huis en tuin! 


Onder begeleiding van een ervaren vakdocent ga jij aan de slag om al deze mooie houtbewerkingsprojecten tot goed einde te brengen. Je gaat de fijne kneepjes van dit ambacht leren en je vaardigheden verder ontwikkelen.


 


Duik in de ambachtelijke wereld van houtbewerking met deze cursusDe cursus Houtbewerking is geschikt voor iedereen met een passie voor creativiteit en een interesse in het ambacht van houtbewerking. De cursus is ontworpen om een breed scala aan deelnemers aan te spreken, van mensen die voor het eerst een zaag oppakken tot de ervaren hobbyist die zijn vaardigheden wil verfijnen. Een cursus houtbewerking voor beginners én gevorderden dus!


Ontdek de mogelijkheden met houtbewerking. Ongeacht of je nu droomt van het maken van je eigen meubelstukken, gepersonaliseerde houten decoraties of nieuwsgierig bent naar het ambacht, deze cursus Houtbewerking biedt kennis voor diverse interesses en ervaringsniveaus. Dit alles binnen een stimulerende omgeving waarin je alles op je eigen tempo kunt ontdekken en leren. 


 


Ontdek je eigen stijl en creëer unieke creaties van houtDe cursus Houtbewerking heeft als hoofddoel om een volledig inzicht te bieden over dit vakgebied. Door de behandeling van verschillende onderwerpen, van ordelijk en accuraat werken tot het gebruik van verschillende bevestigingsmethoden, voorzien we jou van de nodige tools om je vanaf de basis te ontwikkelen binnen de houtbewerking.


In de Houtbewerking cursus staat het ontwikkelen van vaardigheden, het stimuleren van creativiteit en het verbeteren van efficiëntie centraal. Kortom, ons doel is om jou zelfverzekerd en succesvol met verschillende soorten hout te laten werken, je te inspireren en je eigen stijl te laten ontwikkelen.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
E54bD Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren