Home » Fitness - Fitnesstrainer Oncologie

Opleiding: Fitness - Fitnesstrainer Oncologie

Bij: Start2Move

Inhoud van de cursus

Opleiding Fitnesstrainer Oncologie/b]
De Fitnesstrainer Oncologie opleiding is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de zorgsector en de professionele fitnessbranche. Deze opleiding is tot stand gekomen met waardevolle input van artsen, pathologen en professionals van gerenommeerde instellingen zoals het UMC Utrecht, Diet and Cancer Consultancy, Wereld Kanker Onderzoek Fonds, Integraal Kankercentrum NL en Kanker.nl. Onder leiding van Michel Meijers, een gecertificeerde professional van het American College of Sportsmedicine, is deze opleiding ontwikkeld. Door je in te schrijven voor deze opleiding krijg je toegang tot de gecombineerde expertise van deze vooraanstaande professionals.

Bij Start2Move begrijpen we de uitdagingen waar fitness- en leefstijlprofessionals voor staan. Daarom hebben we een opleiding ontwikkeld die niet alleen je vaardigheden verbetert, maar ook je vermogen om echt een verschil te maken in het leven van je klanten.

Mensen die de behandeling tegen kanker met goed gevolg hebben afgesloten, kampen vaak nog met diverse klachten zoals vermoeidheid, pijn, cognitieve problemen, emotionele en psychologische problemen, veranderingen in het lichaamsbeeld en seksualiteit, lymfoedeem. Zij kampen daarnaast ook met late effecten van de behandeling, zoals longproblemen en osteoporose.

Inhoud
Opbouw van de opleiding
Tijdens de Fitnesstrainer Oncologie opleiding ga je eerst zelf aan de slag met vijf zelfstudiemodules. Tijdens deze zelfstudiemodules leer je over de ziekte kanker, diverse soorten kanker, maar ook over de oorzaken en behandelingen bij kanker. Bij de opleidingsvariant Essentieel volg je nog twee verdiepende klassikale live online lessen op het gebied van voeding na kanker en leefstijl na kanker. De module trainen na kanker volg je op locatie.

Studiebelasting
De vijf zelfstudiemodules volg je zelfstandig in circa 20 uur. Bij de opleidingsvariant Essentieel volg je 3 klassikale lessen, 2 live online en 1 op locatie.

Opleidingsvarianten
Je kunt de opleiding Fitnesstrainer Oncologie volgen in 2 opleidingsvarianten. Afhankelijk van je doelstelling kies je voor een van de volgende varianten:
Basis - een volledige zelfstudie zonder praktijkdagen
Essentieel - Een combinatie waarbij je deels leert door middel van online studiemateriaal, maar ook online klassikale lesdagen volgt en praktijklessen op locatie.

Diplomering
Na succesvolle afronding ontvang je het certificaat Fitnesstrainer Oncologie. Daarnaast ontvang je het logo Fitnesstrainer Oncologie, wat je kunt gebruiken op jouw website en visitekaartjes.

Na het behalen van je certificaat kun je jezelf registreren als sportbegeleider bij Stichting Tegenkracht. Om geregistreerd te blijven als oncologisch fitnesstrainer bij stichting Tegenkracht dien je jezelf te blijven bijscholen volgens het bijscholingsprogramma voor oncologisch fitnesstrainers.

EREPS heeft de opleiding Fitnesstrainer Oncologie opgenomen in het EREPS Approved Training Program. Je ontvangt na een succesvolle afronding van deze cursus 10 EREPS specialisatiepunten.

Cursusdata
Bij de opleidingsvariant Essentieel zijn er 2 live online klassikale lessen en 1 lesdag op locatie. De opleidingsvariant Basis heeft geen praktijkdagen.
Bekijk de startdata hier: www.start2move.nl/fitnesstrainer-specifieke-doelgroepen/fit…

Inschrijven
Inschrijven voor deze opleiding kan via de website: www.start2move.nl/fitnesstrainer-specifieke-doelgroepen/fit…

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor de opleiding tot fitnesstrainer Oncologie dien je minimaal in het bezit te zijn van een Fitnesstrainer A diploma of soort gelijk.

Duur van de cursus

3 lesdagen (2 klassikaal online en 1 op locatie)

Kosten van de cursus

Basis 499,-
Essentieel 925,-

Bijzonderheden

Contact
Neem gerust contact met ons op via de telefoon, WhatsApp of mail: www.start2move.nl/contact
E-mail: [stuur een e-mail]
Telefoon: [klik hier voor het telefoonnummer]

Plaatsen / leslocaties

Zwolle, Groningen, Houten, Utrecht, Arnhem, Den Bosch

Algemene informatie over de cursus

Start2move zet je carrière in beweging!
Bij Start2Move draait alles om beweging, groei en succes. Wij helpen mensen om hun doelen te bereiken. Of dat nu is in het starten van een carrière in de fitness- en sportbranche, of in het verbeteren van hun eigen gezondheid en vitaliteit.

Onze visie is, dat beweging een essentiële rol speelt in een gelukkig en gezond leven. Door mensen te inspireren, motiveren en begeleiden, willen we ze helpen om meer te bewegen en hun levenskwaliteit te verhogen.

Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen en cursussen aan, op alle niveaus. Van beginner tot professional, van consument tot ondernemer: bij Start2Move vind je altijd een opleiding die bij jou past.

Onze opleidingen zijn gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en worden gegeven door ervaren en gekwalificeerde docenten. We bieden je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn in de fitness- en sportbranche, of om zelf een actieve en gezonde levensstijl te leiden.

Waarom Start2move?
Maximale kans op succes
Onze leermethodes en persoonlijke begeleiding hebben zich bewezen met een hoog slagingspercentage. Maar het fundament voor een carrière gaat verder dan je opleiding. We begeleiden je in het vinden van een baan of begeleiden je in het proces naar zelfstandig ondernemer.

Altijd ondersteuning. Je staat er nooit alleen voor!
Bij Start2Move heb je altijd toegang tot een team van professionals, docenten, mentoren en een actieve community die voor je klaarstaan.

Altijd up-to-date kennis
Blijf op de hoogte met gratis webinars, kennisdeling via de community, blogs, podcasts en gratis studiemodules. We zorgen ervoor dat je altijd beschikt over de meest recente kennis.

Flexibele studiemogelijkheden
Studeer waar en wanneer je maar wilt, op jouw eigen tempo en in jouw eigen omgeving. We bieden meerdere opleidingsvarianten van volledige zelfstudie tot hybride vormen tot volledig op locatie met optimale begeleiding.

Een slimme financiële keuze
Profiteer van pakketvoordelen en een gegarandeerde prijs-kwaliteitsverhouding. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan bieden wij een oplossing.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
2eB52 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren