Home » Health - Vitaliteitscoach

Opleiding: Health - Vitaliteitscoach

Bij: Start2Move

Inhoud van de cursus

Opleiding tot Vitaliteitscoach
Vitaliteit is gedijen op basis van intrinsieke motivatie. Het is het streven naar een betekenisvol leven in plaats van enkel te overleven, het najagen van persoonlijke waarden en het beschikken over de (mentale) energie om obstakels te overwinnen. Door te werken aan vitaliteit, geef je mensen de autonomie over hun eigen leven terug en help je hen een waardevol en vervuld bestaan te creŽren. Niemand zal op zijn of haar sterfbed spijt hebben dat ze geen six-pack of luxe auto hadden. Het meest voorkomende spijtgevoel bij mensen is dat ze meer naar zichzelf hadden moeten luisteren en hun eigen waarden hadden moeten volgen. Dat is precies waaraan jij kunt bijdragen na het voltooien van de Vitaliteitscoach opleiding.

In de Vitaliteitscoach opleiding leer je hoe je mensen coacht naar een vitaal leven. Je krijgt kennis en tools om jouw cliŽnten, en eventueel jezelf, te helpen in het maken van levenskeuzes en te helpen naar een zinvol bestaan.

Inhoud
De modules van de Vitaliteitscoach opleidingen bestaan uit de volgende onderdelen:
Stress- en Slaapmanagement (2 live online lessen met een docent of 25 studiebelastingsuren)
Eťn op de zeven werknemers in Nederland heeft last van burn-outklachten. Daarnaast geeft maar liefst 50% van de Nederlanders aan dat ze moe zijn tijdens het opstaan. De impact hiervan op onze gezondheid en prestaties wordt enorm onderschat. Zo leidt chronische stress tot een kortere levensverwachting, verhoogde vatbaarheid voor ziektes en een verlaagd energieverbruik.

Voldoende rust en slaap zijn essentiŽle voorwaarden voor een fit en gezond leven ťn voor het boeken van vooruitgang in de sportschool.

In de module Stress- en Slaapmanagement leer je over de effecten van (veel) stress en (weinig) slaap. Je krijgt kennis en praktische tools mee om zowel jezelf als je cliŽnten beter met stress om te laten gaan en meer (nacht)rust te laten ervaren.

Coachen en Gedragsverandering (2 live online lessen met een docent of 24 studiebelastingsuren)
Tijdens de module Coachen en Gedragsverandering kijken we naar menselijk gedrag, gedragsverandering en het coachen van mensen.

Dit valt binnen het domein van de psychologie. De module omvat een korte introductie op dit vakgebied. Vervolgens wordt de essentie van het vak coachen besproken en wordt ingezoomd op gedragsverandering, motivatie en wilskracht.

Ook ga je aan de slag met gespreksvoering en gesprekstechnieken en leer je hoe je mensen kunt helpen om duurzaam hun gedrag te veranderen en zo doelen te behalen.

Coachen op Vitaliteit (4 live online lessen met een docent of 100 studiebelastingsuren)

Na afronding van de module Coachen op Vitaliteit kun je uitleggen wat het begrip vitaliteit inhoudt en wat het belang is van een vitaal leven. Je kunt gebruikmaken van methoden om de mate van vitaliteit van jouw cliŽnt(en) inzichtelijk te maken. En aansluitend kun je verschillende vitaliteitstools benoemen, toelichten en toepassen, waardoor je een bijdrage kunt leveren aan het verhogen van de vitaliteit van jouw cliŽnt(en).

De onderwerpen en doelen die in deze cursus aan bod komen:
Leefstijl en vitaliteit
Na deze module kun je uitleggen wat het begrip vitaliteit inhoudt, wat de relatie is met leefstijl en wat het belang is van een vitaal leven.

Lichaam en Vitaliteit
Na deze module kun je uitleggen wat het lichaam en vitaliteit inhoudt en kun je hiervoor tools benoemen, toelichten en toepassen die een bijdrage kunnen leveren aan het verhogen van de vitaliteit van de cliŽnt(en).

Zelfdeterminatie
Na deze module kun je uitleggen wat zelfdeterminatie inhoudt en hoe dit in relatie staat tot vitaliteit. Bovendien kun je hiervoor tools benoemen, toelichten en toepassen die een bijdrage kunnen leveren aan het verhogen van de vitaliteit van de cliŽnt(en).

Filosofie en ethiek
Na deze module kun je uitleggen wat de begrippen filosofie en ethiek inhouden, kun je daarbij aanduiden wat het belang is van persoonlijke waarden en kun je deze onderzoeken voor het verhogen van de vitaliteit van de cliŽnt(en).

Welbevinden en zingeving
Na deze module kun je benoemen wat welbevinden en zingeving inhouden en kun je verschillende factoren die van invloed zijn op welbevinden en zingeving uitleggen. Ook kun je meetinstrumenten gebruiken om welbevinden en zingeving te meten en tools inzetten om met cliŽnten aan welbevinden en zingeving te werken.

Obstakels voor vitaliteit
Na deze module kun je benoemen wat de drie meest voorkomende obstakels zijn bij het verhogen van de vitaliteit en kun je tools benoemen, toelichten en toepassen om het effect van deze obstakels te minimaliseren.

Opleidingsvarianten
Je kunt de opleiding tot Vitaliteitscoach volgen in 2 opleidingsvarianten. Afhankelijk van je doelstelling kies je voor een van de volgende varianten:
Basis - een volledige zelfstudie zonder praktijkdagen
Essentieel - Een combinatie waarbij je deels leert door middel van online studiemateriaal, maar ook online klassikale lesdagen volgt

Diplomering
Na geslaagde afronding van de Vitaliteitscoach opleiding ontvang je het certificaat tot Vitaliteitscoach..

Cursusdata
Bij de opleidingsvariant Essentieel zijn er 8 live online klassikale lessen. De opleidingsvariant Basis heeft geen praktijkdagen.
Bekijk de startdata hier: www.start2move.nl/vitaliteitscoach-opleiding

Inschrijven
Inschrijven voor deze opleiding kan via de website: www.start2move.nl/vitaliteitscoach-opleiding

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor de opleiding tot Vitaliteitscoach heb je geen specifieke vooropleiding nodig

Duur van de cursus

8 klassikale online lesdagen of volledige zelfstudie

Kosten van de cursus

Basis 495,-
Essentieel 895,-

Bijzonderheden

Contact
Neem gerust contact met ons op via de telefoon, WhatsApp of mail: www.start2move.nl/contact
E-mail: [stuur een e-mail]
Telefoon: [klik hier voor het telefoonnummer]

Plaatsen / leslocaties

Klassikaal Online, Zelfstudie

Algemene informatie over de cursus

Start2move zet je carriŤre in beweging!
Bij Start2Move draait alles om beweging, groei en succes. Wij helpen mensen om hun doelen te bereiken. Of dat nu is in het starten van een carriŤre in de fitness- en sportbranche, of in het verbeteren van hun eigen gezondheid en vitaliteit.

Onze visie is, dat beweging een essentiŽle rol speelt in een gelukkig en gezond leven. Door mensen te inspireren, motiveren en begeleiden, willen we ze helpen om meer te bewegen en hun levenskwaliteit te verhogen.

Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen en cursussen aan, op alle niveaus. Van beginner tot professional, van consument tot ondernemer: bij Start2Move vind je altijd een opleiding die bij jou past.

Onze opleidingen zijn gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en worden gegeven door ervaren en gekwalificeerde docenten. We bieden je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn in de fitness- en sportbranche, of om zelf een actieve en gezonde levensstijl te leiden.

Waarom Start2move?
Maximale kans op succes
Onze leermethodes en persoonlijke begeleiding hebben zich bewezen met een hoog slagingspercentage. Maar het fundament voor een carriŤre gaat verder dan je opleiding. We begeleiden je in het vinden van een baan of begeleiden je in het proces naar zelfstandig ondernemer.

Altijd ondersteuning. Je staat er nooit alleen voor!
Bij Start2Move heb je altijd toegang tot een team van professionals, docenten, mentoren en een actieve community die voor je klaarstaan.

Altijd up-to-date kennis
Blijf op de hoogte met gratis webinars, kennisdeling via de community, blogs, podcasts en gratis studiemodules. We zorgen ervoor dat je altijd beschikt over de meest recente kennis.

Flexibele studiemogelijkheden
Studeer waar en wanneer je maar wilt, op jouw eigen tempo en in jouw eigen omgeving. We bieden meerdere opleidingsvarianten van volledige zelfstudie tot hybride vormen tot volledig op locatie met optimale begeleiding.

Een slimme financiŽle keuze
Profiteer van pakketvoordelen en een gegarandeerde prijs-kwaliteitsverhouding. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan bieden wij een oplossing.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Dc2f1 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren