Home » Health - Voedingsdeskundige Specifieke Doelgroepen

Opleiding: Health - Voedingsdeskundige Specifieke Doelgroepen

Bij: Start2Move

Inhoud van de cursus

Opleiding Voedingsdeskundige Specifieke Doelgroepen/b]
Als voedingsdeskundige weet je hoe belangrijk het is om voortdurend te leren en je expertise uit te breiden. De Start2Move opleiding ‘Voedingsdeskundige Specifieke Doelgroepen’ is jouw springplank naar een hoger niveau van specialisatie.

Of je nu gaat voor het begeleiden van gezinnen met kinderen, het ondersteunen van sporters in hun voedingsreis, of het bieden van hulp aan mensen met eetstoornissen – na deze opleiding ben je uitgerust met de juiste kennis en vaardigheden om direct als Voedingsspecialist voor deze specifieke doelgroepen aan de slag te gaan.

Wat deze opleiding voedingsdeskundige echt uniek maakt? De veelzijdigheid! Je wordt niet beperkt tot één niche; je leert hoe je meerdere specifieke doelgroepen effectief kunt begeleiden. Dit betekent meer mogelijkheden, meer impact en meer voldoening in je carrière.

Inhoud
De opleiding Voedingsdeskundige Specifieke Doelgroepen bestaat uit 3 modules:
Kind & Voeding
Sport & Voeding
Verstoord Eetgedrag

De Module Sport en Voeding bestaat uit 11 onderdelen:
Sportvoedingspiramide en onderzoek
Algemene voedingsleer
Bewegen en Sport
Inspanningsfysiologie, energiebehoefte en afvallen
Voeding voor, tijdens en na het sporten
Supplementen en doping
Voeding, Sport en Gezondheid
Sportvoeding voor diverse leeftijden
Eetstoornissen
Begeleiden van sporters in speciale situaties
De reizende sporter

BGN
De opleiding is geaccrediteerd door de beroepsvereniging gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Na afronden van deze opleiding ontvang je 60 BGN nascholingspunten

Studiedetails & examen
Naast de lesuren moet je ongeveer rekening houden met 65 a 96 uur zelfstudie-uren. Dit geldt voor de opleidingsvariant Essentieel wat neerkomt op 4 a 6 uur per week.

Wil je de module afronden met een examen? Dan heb je bij de opleidingsvariant Essentieel keuze uit twee mogelijkheden:
Je rondt de opleiding af met het Sport en Voeding examen
Je rondt de opleiding af met het BGN Specialisatie examen

Dit laatste examen heb je nodig om je 60 BGN nascholingspunten te behalen en om geregistreerd te kunnen worden als Sport & Voeding specialist in het BGN register.

Sport & Voeding Examen
Openboek examen (meerkeuze)
Inzendopgave 1: Dagmenu voor een sporter maken

Sport & Voeding BGN Specialisatie Examen
Openboek examen (meerkeuze)
Inzendopgave 1: Dagmenu voor een sporter maken
Inzendopgave 2: Het begeleiden van een sporter
Inzendopgave 3: Sporten in speciale situaties

De opleidingsvariant Basis sluit je af met een meerkeuze toets

_______________________

De Kind en Voeding module is geschikt voor Gewichtsconsulenten (BGN), voedingsdeskundige, Leefstijlcoaches, Personal Trainers en iedereen die geïnteresseerd is in gezonde voedingspatronen bij kinderen (en hun opvoeders).

De module Kind en Voeding in de opleidingsvariant Essentieel is geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland . Na het succesvol afronden van de module Kind en Voeding ontvang je 60 BGN bijscholingspunten.

Na afronding van deze module weet je hoe je kinderen op de juiste manier kunt wegen en meten en hoe je kunt beoordelen of er sprake is van een ongezond gewicht en voedingspatroon. Je leert hoe je ouders en andere opvoeders kunt voorlichten over gezonde voeding en over gezonde groei en ontwikkeling van kinderen in verschillende leeftijdsfasen. Je kent de ontwikkelingsfasen en opvoedstijlen en je beschikt over de juiste gesprekstechnieken en tools zodat je ouders kunt coachen.

Daarbij kun je afstemmen op het gezin en de omgeving met een individueel begeleidingsplan en een gericht voedings- en beweegplan. Je kunt op een coachende en motiverende manier met kinderen in gesprek over hun beweeg- en eetgedrag en dit koppelen aan hun leefwereld.

De module Kind en Voeding bestaat uit 6 onderdelen:
Voedingsleer en het begeleiden van kinderen
De eerste 1000 dagen
Peuterpuberteit en lastige eters
Gezonde (op)voeding thuis en op school
Gezond opgroeien; overgewicht en pesten
Zelfstandig keuzes maken

Studieduur
De theorie, video’s, studievragen en opdrachten omvatten ongeveer 96 studiebelastingsuren.

_______________________

De Module Verstoord Eetgedrag bestaat uit 4 onderdelen:
Verstoord eetgedrag en eetstoornissen
Verschillende soorten eetstoornissen
Signalering van eetstoornissen
Wat te doen bij verdenking van een eetstoornis
Studieduur
In totaliteit omvatten de theorie, video’s, studievragen en opdrachten ongeveer 20 studiebelastingsuren die je, op eigen tempo kunt volbrengen. Studeer je 5 uur per week, dan kan je jouw opleiding in 1 maand afronden.

Opleidingsvarianten
Je kunt de opleiding volgen in 2 opleidingsvarianten. Afhankelijk van je doelstelling kies je voor een van de volgende varianten:
Basis - een volledige zelfstudie zonder praktijkdagen
Essentieel - Een combinatie waarbij je deels leert door middel van online studiemateriaal, maar ook online klassikale lesdagen volgt

Diplomering
Na succesvolle afronding, ontvang je het certificaat Voedingsdeskundige Specifieke Doelgroepen en mag je jezelf voedingsspecialist noemen.

Ben je BGN Gewichtsconsulent? Dan kom je met dit certificaat in aanmerking voor maar liefst 120 BGN bijscholingspunten en kun je je bij BGN registreren als ‘Gewichtsconsulenten met als specialisatie Kind & Voeding en Sport & Voeding’.

Cursusdata
De variant Essentieel heeft in totaal 5 online klassikale lesdagen. De basisvariant heeft geen pratijkdagen en volg je als volledige zelfstudie. Bekijk de startdata hier: www.start2move.nl/voedingsdeskundige-specifieke-doelgroepen

Inschrijven
Inschrijven voor deze opleiding kan via de website: www.start2move.nl/voedingsdeskundige-specifieke-doelgroepen

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Voor de opleiding tot Voedingsdeskundige Specifieke Doelgroepen heb je minimaal kennis van basis voedingsleer of ben je voedingsdeskundige/ gewichtsconsulent.

Duur van de cursus

5 online klassikale lesdagen of volledige zelfstudie

Kosten van de cursus

Basis 535,-
Essentieel 935,-

Bijzonderheden

Contact
Neem gerust contact met ons op via de telefoon, WhatsApp of mail: www.start2move.nl/contact
E-mail: [stuur een e-mail]
Telefoon: [klik hier voor het telefoonnummer]

Plaatsen / leslocaties

Klassikaal online, zelfstudie

Algemene informatie over de cursus

Start2move zet je carrière in beweging!
Bij Start2Move draait alles om beweging, groei en succes. Wij helpen mensen om hun doelen te bereiken. Of dat nu is in het starten van een carrière in de fitness- en sportbranche, of in het verbeteren van hun eigen gezondheid en vitaliteit.

Onze visie is, dat beweging een essentiële rol speelt in een gelukkig en gezond leven. Door mensen te inspireren, motiveren en begeleiden, willen we ze helpen om meer te bewegen en hun levenskwaliteit te verhogen.

Daarom bieden wij een breed scala aan opleidingen en cursussen aan, op alle niveaus. Van beginner tot professional, van consument tot ondernemer: bij Start2Move vind je altijd een opleiding die bij jou past.

Onze opleidingen zijn gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en worden gegeven door ervaren en gekwalificeerde docenten. We bieden je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn in de fitness- en sportbranche, of om zelf een actieve en gezonde levensstijl te leiden.

Waarom Start2move?
Maximale kans op succes
Onze leermethodes en persoonlijke begeleiding hebben zich bewezen met een hoog slagingspercentage. Maar het fundament voor een carrière gaat verder dan je opleiding. We begeleiden je in het vinden van een baan of begeleiden je in het proces naar zelfstandig ondernemer.

Altijd ondersteuning. Je staat er nooit alleen voor!
Bij Start2Move heb je altijd toegang tot een team van professionals, docenten, mentoren en een actieve community die voor je klaarstaan.

Altijd up-to-date kennis
Blijf op de hoogte met gratis webinars, kennisdeling via de community, blogs, podcasts en gratis studiemodules. We zorgen ervoor dat je altijd beschikt over de meest recente kennis.

Flexibele studiemogelijkheden
Studeer waar en wanneer je maar wilt, op jouw eigen tempo en in jouw eigen omgeving. We bieden meerdere opleidingsvarianten van volledige zelfstudie tot hybride vormen tot volledig op locatie met optimale begeleiding.

Een slimme financiële keuze
Profiteer van pakketvoordelen en een gegarandeerde prijs-kwaliteitsverhouding. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan bieden wij een oplossing.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F0438 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren