Home » opleiding Assistent Makelaar Wonen

Opleiding: opleiding Assistent Makelaar Wonen

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Assistent Makelaar Wonen


De opleiding Assistent Makelaar Wonen bestaat uit de volgende onderdelen:
Capita Selecta - Vastgoedeconomie en Specialisatie WonenDe module behandelt o.a. de thema's economie, marktvormen, vermogensmarkt, marketing, productiecapaciteit, prijsbeleid, koop en huur, hypotheekvormen, taxatieleer en belastingen.


 Capita Selecta - BouwkundeOnderwerpen die in deze module worden behandeld: bouwstijlen, bouwvoorschriften, bouwproces, bouwmethoden, bestek en tekeningen, grondwerk en funderingen, steen- en betonconstructies, hout als bouwmateriaal, houten kozijnen, ramen en deuren, vloeren, plafonds en kappen, technische installaties, bouwfysica, bouwen en milieu en kwaliteitsbeoordeling bouwwerken.


 


PrivaatrechtHierbij worden zaken besproken zoals verkrijging en verlies van goederen, eigendom, gebruiksrechten, rechten van pand en hypotheek, verbintenissenrecht, het notariaat en het kadaster.
PubliekrechtIn deze module komen onderwerpen als ruimtelijke ordening en volkshuisvesting, milieuwetgeving, staats- en bestuursrecht aan bod.
Het feit dat ook de nieuwe omgevingswet onderdeel uitmaakt van dit programma onderstreept nog eens extra de actualiteit van ons studieprogramma.


 


ExamenOm het erkend diploma Assistent Makelaar Wonen te behalen, dien je drie examens succesvol af te ronden, twee theorie-examens en één praktijkexamen.


De twee theorie-examens zijn:

  • Rechten
  • Capita Selecta
Het praktijkexamen is een praktijktoets.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur opleiding Assistent Makelaar Wonen


Voor de opleiding Assistent Makelaar Wonen staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van acht uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf557.10euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusEen eerste stap in de wereld van de makelaardij? Volg de opleiding Assistent Makelaar Wonen


Als assistent-makelaar ben je de robuuste rots in de branding van ‘de woelige huizenverkoopzee’. Je assisteert collega's en werkt als de rechterhand van de vastgoedmakelaar. Voor deze veelzijdige administratieve en commerciële baan is de opleiding Assistent Makelaar Wonen de beste start. 


Een assistent-makelaar heeft een zeer gevarieerd pakket aan werkzaamheden. Samen met de makelaar ben je verantwoordelijk voor onder meer het informeren van klanten over aan- en verkoopstrategie, het verzorgen van bezichtigingen, waardebepalingen en het begeleiden van de aan- of verkooptrajecten.
HypothekenVoor dit beroep heb je kennis van zaken nodig. Kennis van juridische zaken, zoals hypotheken, kadaster en notariaat. Maar ook van bijvoorbeeld marketing en prijsbeleid moet je het een en ander afweten. In de opleiding Assistent Makelaar Wonen raak je stap voor stap vertrouwd met deze materie. Al snel zie je ook verbanden en stijg je boven de materie uit.
Leer bouwtekeningen lezenNatuurlijk is er in de cursus veel aandacht voor bouwkundige zaken. Je leert bouwtekeningen lezen en je maakt kennis met bouwstijlen, -voorschriften en -methoden. Je kunt meepraten over onderwerpen als grondwerk, betonconstructies, plafonds en technische installaties.


Een assistent-makelaar werkt vaak samen met de gecertificeerd makelaar, maar heeft ook veel zelfstandige werkzaamheden. Dit maakt het vak afwisselend en uitdagend.
Behaal een erkend diplomaNa het volgen van de cursus kun je het erkend diploma Assistent Makelaar Wonen behalen. Hiervoor leg je twee theorie-examens (Rechten en Capita Selecta) en één praktijkexamen af. Met het SVM NIVO-diploma Assistent Makelaar Wonen mag je de titel ARMT gebruiken en kom je in het openbaar register Assistent Makelaar. Je mag dan het ARMT-logo gebruiken en je krijgt de felbegeerde ARMT-speld.


Aan de slag in de voortdurend ontwikkelende wereld van de makelaardij? Zet de eerste stap met de opleiding Assistent Makelaar Wonen.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
9d307 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren