Home » cursus Belastingaangifte (voor Particulieren)

Opleiding: cursus Belastingaangifte (voor Particulieren)

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Belastingaangifte (voor Particulieren)In de cursus Belastingaangifte (voor Particulieren) worden de volgende onderwerpen behandeld:

Algemene Wet Rijksbelastingen


  • Door meer over de AWR te kennen, krijg je beter inzicht in je eigen belastingverplichtingen, maar leer je ook over jouw belastingrechten. Begrijp de basisprincipes, leer welke soorten belasting er zijn en hoe deze worden toegepast op jouw situatie. 


[/li]
Loonbelasting

  • Weet jij hoeveel belasting er wordt ingehouden op je salaris? Of kom jij in aanmerking voor bepaalde belastingvoordelen of aftrekposten? Dit helpt jou bij het plannen van je financiën en het begrijpen van je nettosalaris. 


[/li]
Omzetbelasting

  • Het is belangrijk om de juiste belastingtarieven toe te passen op jouw producten of diensten. Door je omzetbelasting goed te kennen, ben je in staat om de btw die je betaalt over zakelijke uitgaven terug te vorderen. Zo kun je de bedrijfsvoering verlagen en de winst maximaliseren. 


[/li]
Vennootschapsbelasting

  • Door inzicht te hebben in de vennootschapsbelasting, kun je strategieën ontwikkelen om de belastingdruk te verminderen. Denk aan het benutten van aftrekposten en vrijstellingen, wat kan leiden tot meer winst voor je bedrijf. Ook is het belangrijk om als eigenaar inzicht te hebben in hoeveel belasting je BV moet betalen over haar winst. 


[/li]
Dividendbelasting

  • Als je belegt in aandelen en dividend ontvangt, is het begrijpen van de dividendbelasting belangrijk. Het laat zien hoeveel belasting er wordt ingehouden op de dividenduitkeringen die je ontvangt. Dit heeft invloed op je rendement op investeringen. 
     


[/li]Ga praktisch aan de slag met belastingaangiftesOm de Wet op de Inkomstenbelasting goed te kunnen begrijpen, komen deze verschillende belastingen in de cursus aan bod. Hierdoor ben je voorbereid op je eigen belastingaangifte, maar kun je ook anderen ondersteunen. Deze Wet op de Inkomstenbelasting zal het grootste deel van de cursus Belastingaangifte beslaan.


In 16 lessen komt de theorie aan de orde. Maar het toepassen is een van de belangrijkste factoren bij de belastingaangifte. Daarom worden in de laatste 4 lessen belastingaangiftes volledig uitgewerkt. Zo ga je ook in de praktijk aan de slag met belastingaangiftes. 


Onze cursus Belastingaangifte wordt constant gemoderniseerd. Aangezien je met de cursus Belastingaangifte ook anderen kunt ondersteunen bij het invullen van de belastingaangifte, is het een cursus waarmee je nu en in de toekomst veel belastinggeld bespaart en misschien zelfs verdient! 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De studieduur van de opleiding Belastingaangifte (voor Particulieren) is 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf239,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusBelastingaangifte? Leer geld verdienen met de cursus Belastingaangifte (voor Particulieren)


Geld verdienen met belasting, hoe werkt dat? Moet je jaarlijks een andere partij benaderen om jouw belastingaangifte in te vullen? En moet je daar dan ook nog voor betalen? De vragen stapelen zich op. Waarom moeilijk doen? Volg de cursus Belastingaangifte en verzorg voortaan zelf je belastingaangifte!


 
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles. 
 


Met de cursus Belastingaangifte van NHA vullen jaarlijks duizenden mensen zonder problemen hun eigen én andermans belastingaangifte in. Aan de hand van de goed te volgen cursus, inclusief praktijkvoorbeelden, leer je hoe je op de voordeligste en correcte manier jouw aangifte inkomstenbelasting invult, maar ook hoe je dit voor anderen kunt doen.


Je komt alle ins en outs te weten van het huidige belastingstelsel. Box 1, Box 2 en Box 3: het worden vertrouwde begrippen met de cursus Belastingaangifte. Het motto van de cursus is: ‘betaal nooit te veel belasting’.
Verdiep je in verschillende belastingenTijdens de opleiding bestudeer je verschillende vormen van belasting. Zo kom je tot een goed begrip van de Wet op de Inkomensbelasting. Het grootste deel van de cursus zal bestaan uit deze wet. 


Na het volgen van de cursus Belastingaangifte help je voortaan ook anderen bij het invullen van hun formulieren. Je hebt meteen een potentiële mooie bijverdienste te pakken.
 


Direct aan de slag met praktijkcasussenDe cursus Belastingaangifte voor Particulieren bestaat uit verschillende lessen theorie. In de laatste lessen worden vervolgens een aantal belastingaangiftes uitgewerkt. Zo kun je direct voor jezelf de belastingaangifte doen, maar kun je ook anderen helpen met het invullen. 
 


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">Inclusief gratis software


Je ontvangt voor de duur van de opleiding gratis toegang tot software van Unit4 Fiscaal Gemak, waarin je in een speciaal voor NHA-cursisten gemaakte kantooromgeving berekeningen voor jouw huiswerk maakt.Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
27A2C Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren