Home » Certified Data Engineering Professional (CDEP)

Opleiding: Certified Data Engineering Professional (CDEP)

Bij: IMF Academy (International Management Forum)

 

IMF Academy (International Management Forum)

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Opleidingsinhoud

We starten de opleiding met de concepten die van belang zijn in het data engineering vakgebied. Met behulp van een voorbeeldcode kunt u de eerste stappen zetten als data engineer waarna u vervolgens zelf aan de slag gaat met het ontwikkelen van uw eigen code. Alle voorbeelden, evenals het cursusmateriaal, zijn direct bruikbaar en vormen een waardevolle asset voor uw - nieuwe - data engineering projecten. M.a.w. een onmisbare toolbox voor een snelle (op)start van uw data engineering project(en). Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de praktijkopdracht. Onder begeleiding van uw coaches gaat u namelijk uw eigen data engineering project vormgeven.

N.B. U dient rekening te houden met het voorbereiden van de lesdagen en het werken aan opdrachten. Geschat wordt dat u hiermee 4-6 uur per week kwijt bent.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

U heeft geen specifieke voorkennis nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan deze opleiding. De opleiding is evenwel behoorlijk pittig en technisch van aard. Wij gaan er daarom vanuit dat u over (minimaal) een HBO werk- en denkniveau beschikt.

Opleidingsduur

12 dagen

Kosten

De kosten van de 12-daagse opleiding Certified Data Engineering Professional (CDEP) bedragen € 6.580,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is incl. studiemateriaal, koffie/thee, alle lunches en het examen.

Bijzonderheden

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, FinanciŽle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al bijna 20 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 11 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Omgeving Utrecht

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De 12-daagse opleiding Certified Data Engineering Professional bestaat uit een mix van theorie, praktijk en praktijkopdrachten. De docenten nemen u mee in de beginselen van DAMA, waarbij u meer inzicht krijgt in (big) data management, (big) data architectuur, (big) data infrastructuur, data kwaliteit, data veiligheid, data opslag, data ethiek en data modelling. U krijgt inzicht in de verschillende vormen van een pipeline en u leert de code voor deze pipelines aan te passen. Vervolgens leert u data te transformeren in Spark.

U leert hoe u de betrouwbaarheid van data kunt waarborgen. U krijgt een overzicht van verschillende databases/data stores en wanneer en hoe u deze inzet. U gaat aan de slag met het bouwen van een pipeline met Hadoop, u leert tabellen aan te maken in Hive, een node toe te voegen in een HDFS cluster, enz. De principes van Data Warehousing (DWH), Business Intelligence (BI) en metadata management komen aan de orde. De architectuur en componenten van een logical data warehouse worden behandeld. Dimensional modelling wordt benoemd omdat dit eenvoudig te begrijpen is voor de eindgebruiker, in tegenstelling tot bv. een relationeel model. U leert o.a. de dimensionele modelleertechniek van Kimball kennen en u weet hoe u deze kunt afzetten tegen de relationele en Data Vault modelleertechnieken. U zult in staat zijn om zelf een eenvoudig dimensioneel model te ontwerpen en te bouwen. Als laatste gaat u aan de slag met de organisatorische aspecten van data logistiek. Na afronding van de theoretische modules kunt u deelnemen aan een oefenexamen ter voorbereiding op het theorie examen, presenteert u uw opdracht voor de examencommissie en neemt u deel aan het daadwerkelijke theorie examen. Na het behalen van uw theorie examen en een positieve beoordeling van uw praktijkopdracht ontvangt u uw certificaat!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
6a101 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren