Home » Certified NIS2 Lead Implementer

Opleiding: Certified NIS2 Lead Implementer

Bij: IMF Academy (International Management Forum)

 

IMF Academy (International Management Forum)

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Opleidingsinhoud

Door het volgen van de NIS2 Lead Implementer training zult u grondig voorbereid zijn wanneer in oktober 2024 de nationale (en internationale) wetgeving hierop aangepast wordt. U kent de eisen van de richtlijn, de implementatiestrategieën en de best practices die uw organisatie beschermen tegen cyberdreigingen. U leert hoe u de cybersecurity risico's van uw organisatie kunt beoordelen, robuuste incident response plannen kunt ontwikkelen en effectieve securitymaatregelen kunt implementeren.

Tijdens de training krijgt u inzicht in relevante standaarden en best practices waarmee u op de hoogte blijft van het zich steeds verder ontwikkelende dreigingslandschap. U zult in staat zijn de daarop aansluitende geavanceerde cybersecurity oplossingen te implementeren.

Opleidingsduur

5 dagen

Kosten

De kosten van de Certified NIS2 Lead Implementer training bedragen € 3.750,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is incl. alle lunches, koffie/thee, de officiële PECB documentatie en het Certified NIS2 Lead Implementer examen van PECB (t.w.v. € 500,-).

Mocht u onverhoopt de eerste keer niet slagen voor het examen dan mag u - geheel kosteloos - het examen nog een keer afleggen. Bovendien mag u de training kosteloos nogmaals bijwonen. Dit aanbod geldt tot 1 jaar na afloop van de training.

Alle prijzen zijn excl. 21% BTW tenzij anders vermeld.

Bijzonderheden

IMF Academy is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, Financiële, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 18 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Centraal in het land

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

In 2024 moet u voldoen aan de nieuwe Nederlandse cybersecurity wet op basis van NIS2!
NIS2 is een EU-richtlijn die is gericht op het creëren van een hoog gezamenlijk niveau van cybersecurity in de EU. NIS2 staat voor 'Directive for Security of Network and Information Systems' en richt zich op de risico's die netwerk- en informatiesystemen bedreigen, zoals cybersecurity risico's. NIS2 is in januari 2023 in werking getreden en verplicht de lidstaten om de richtlijn, uiterlijk in oktober 2024, om te zetten naar nationale wetgeving. Als uw organisatie onder de NIS2-richtlijn valt, is het van groot belang op tijd te beginnen met de implementatie, zodat u voorbereid bent zodra de richtlijn definitief wetgeving wordt.

NIS2 nieuwe en extra wettelijke verplichtingen m.b.t. cybersecurity
De gevolgen van NIS2 zijn groot en treffen veel meer organisaties dan de NIS1-richtlijn uit 2016. NIS2 zal naar verwachting op plm. 16.000 bedrijven en organisaties in Nederland van toepassing zijn, waaronder een groot deel van de publieke sector, maar ook de volledige supply chain.

De implementatie van de NIS2-richtlijn is een omvangrijk en complex traject. Naast de complexiteit is ook de impact van de richtlijn groot. NIS2 scherpt de regelgeving op het gebied van cybersecurity sterk aan. Bedrijven en organisaties waarop de richtlijn van toepassing is, moeten adequate maatregelen treffen op gebieden als cyber risicobeheer, controle en toezicht, penetratietesten, incident response en bedrijfscontinuïteit.

Niet alleen zal er een zorgplicht gelden, maar ook een meldplicht van cybersecurity incidenten. De eisen voor handhaving van de regels worden aangescherpt en sancties zullen in de hele EU gelden. Nieuw is ook de bestuurdersaansprakelijkheid. NIS2 stelt dat de implementatie van cybersecurity een verantwoordelijkheid is van het bestuur en de directie!

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F0F91 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren