Home » Certified European Data Protection Professional

Opleiding: Certified European Data Protection Professional

Bij: IMF Academy (International Management Forum)

 

IMF Academy (International Management Forum)

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Opleidingsinhoud

De cursus en certificering zijn gebaseerd op het advies van de European Data Protection Board (EDPB) voor een DPO werkprogramma met aandacht voor de 5 GDPR compliance pijlers van de Europese Commissie (EC), t.w. legal, compliance, security, IT en ethics. Daarnaast is de cursus gebaseerd op de door de EU Certification Committee goedgekeurde Body of Knowledge (BoK) van de DPO. Hierin staan 15 kernthema's beschreven die gebaseerd zijn op de kerntaken van de DPO.
Opleidingsinhoud:De Certified European Data Protection Professional cursus is gebaseerd op een in de praktijk ontwikkelde methode voor het voldoen aan de eisen van data protection (security), privacy en de bescherming van persoonsgegevens. De opleiding voorziet in helder gefaseerde stappenplannen en checklists met concrete (implementatie)maatregelen die in beginsel bij elk bedrijf of elke (publieke) organisatie - ongeacht de omvang - kunnen worden toegepast.

De cursus dankt haar succes mede aan de combinatie van inzichten en technieken afkomstig van wetenschappelijke, nationaal en internationaal erkende managementmodellen en veel praktische input van privacy professionals met jarenlange ervaring op het gebied van privacy compliance en privacy implementatie. Daarnaast is de cursus gebaseerd op de beste kernelementen van nationaal en internationaal erkende en beproefde methodieken, zoals COSO, INK, OASIS, PRINCE2 en MSP.

In deze cursus ontvangt u o.m.:

Heldere stappenplannen (visie, beleid, strategie, implementatie, evaluatie)
Heldere toetsingskaders voor alle privacy stakeholders
Een beschrijving van een privacy data governance stakeholder model
Privacy checklists voor uniformiteit in verantwoording
Diepte-analyses over tal van specifieke en complexe onderwerpen op het gebied van privacy en data protection

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

U heeft geen specifieke voorkennis nodig om deze studie succesvol te kunnen doorlopen.

Opleidingsduur

15 lesdelen

Kosten

De kosten van de opleiding Certified European Data Protection Officer in de praktijk bedragen € 2.980,- (excl. 9% BTW) per persoon.

Bijzonderheden

De opleidingsmap vormt, na afsluiting van de opleiding, een uniek, waardevol en praktisch naslagwerk voor u en uw organisatie.

Plaatsen / leslocaties

Thuisstudie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

In deze zeer actuele, praktijkgerichte en gedegen cursus wordt u opgeleid tot Europees gecertificeerd data protection professional en wordt u ingeschreven in het Europese register van gecertificeerde data protection professionals. Deze unieke, praktijkgerichte cursus, voldoet aan de Europese certificeringsnormen. De cursus is gevalideerd en gecertificeerd door het European Institute for Privacy, Audit, Compliance and Certification (EIPACC). Na afloop van de cursus ontvangt u het officiŽle EIPACC certificaat en kunt u zich laten inschrijven in het Europese Register van gecertificeerde Data Protection Professionals (RDPP).

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Ef319 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren