Home » Technicus Engineering: Design & Manufacturing

Opleiding: Technicus Engineering: Design & Manufacturing

Bij: GBS International

 

GBS International

Hermanus Boerhaavestraat 2
3261 ME OUD-BEIJERLAND
 

Opleidingsinhoud

Je bent gepassioneerd door uitdagende bewerkingen. Of het nu gaat om het bewerken van unieke werkstukken met een 5-assige CNC-freesmachine of het produceren van complexe onderdelen op een CNC-draaibank met toegevoegde Y-as, jij draait er je hand niet voor om. Met jouw programmeervaardigheden neem je elke uitdaging moeiteloos aan. Deze opleiding stelt je in staat om een ware specialist te worden binnen je vakgebied.

De praktijklessen worden verzorgd door experts van GBS International. Afhankelijk van je interessegebied word je gekoppeld aan een praktijkbegeleider. Zowel in het Technical Education Center als bij GBS International heb je toegang tot geavanceerde machines, waaronder 4- en 5-assige CNC-freesmachines, kotterbanken en CNC-draaibanken. Daarnaast krijg je de kans om te werken met speciaal voor onderwijs ontworpen Virtual Trainingboxes van DMG MORI, waarop je met diverse besturingssystemen kunt werken.

Na het voltooien van deze praktijkgerichte, projectgestuurde opleiding heb je een diepgaand inzicht en kennis van moderne verspaningstechnieken. Je verwerft inzicht in de processen rondom het aansturen en bedienen van geavanceerde CNC-machines.

Leerweg
Deze opleiding volg je in de BBL+ vorm. Je geniet hierbij van de voordelen van zowel de BBL als de BOL leerwegen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
Diploma mbo niveau 3
Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
Diploma havo

Opleidingsduur

3 jaar

Kosten

Indien je bij aanvang van je opleiding jonger bent dan 18 jaar,

Gezien je leeftijd bij de start van je opleiding, geldt de studiebeurs niet voor jou. Na voltooiing van je opleiding ben je ons niets verschuldigd, zelfs als je onverhoopt geen diploma behaalt. We hopen natuurlijk wel dat je na je opleiding nog geruime tijd bij ons zult blijven werken, wellicht zelfs tot aan je pensioen.

Indien je 18 jaar of ouder bent bij aanvang van de opleiding,

De kosten voor je vakopleiding bedragen € 20.000,- per studiejaar. Deze kosten hoef je niet zelf te dragen; je ontvangt hiervoor een studiebeurs. Na je studie hopen we je nog enkele jaren bij ons te kunnen verwelkomen. Daarom begin je na afronding van je studie met het terugbetalen van je studiebeurs middels een dienstverband. Voor elk jaar dat je bij GBS TEC studeert, verbind je je voor twee jaar aan ons als werknemer na het behalen van je diploma. Dit geldt tot een maximum van vier jaar in totaal, ongeacht de duur van je opleiding of eventuele vervolgopleidingen. Uiteraard hopen we dat je veel langer bij ons blijft werken. De terugbetaling van je studiebeurs begint zodra je opleidingsovereenkomst overgaat in een vast dienstverband. Als je ervoor kiest om na het behalen van je diploma elders te gaan werken of ons te verlaten, wordt je studiebeurs omgezet in een studieschuld. Mocht je om welke reden dan ook je diploma niet behalen, komt de studiebeurs voor de desbetreffende opleiding te vervallen en ben je ons niets verschuldigd.

Plaatsen / leslocaties

Oud-Beijerland

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na het afronden van de opleiding Technicus Engineering - Design & Manufacturing beschik je over de vaardigheden om geavanceerde machines te programmeren voor de productie van zeer complexe producten. Je analyseert de haalbaarheid van projecten, overlegt met collega's, doet voorstellen ter verbetering van het productieproces en implementeert deze verbeteringen. Je organiseert de productie zodanig dat deze 24/7 optimaal verloopt en voert bewerkingen uit op de nieuwste machines. Kortom, je bent gespecialiseerd in innovatieve productiemethoden! Deze opleiding is perfect afgestemd op de behoeften van de verspaningsindustrie, waar precisie cruciaal is.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
22D0A Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren