Home » cursus Moestuinieren

Opleiding: cursus Moestuinieren

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


Tijdens de cursus Moestuinieren behandelen we een breed scala aan onderwerpen waarmee jij actief aan de slag gaat. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:


 


Introductie tot moestuinierenOntdek de basis van moestuinieren, inclusief de keuze van de locatie en het type teelt dat bij deze situatie past, van balkon tot volle grond.


 


Bodemleven voorbereiden en versterkenLeer alles over de verschillende soorten aarde en de wereld van bodembiologie. Hoe kun je een gezond bodemleven herkennen én verbeteren?


 


Zaaien en plantenKrijg inzicht in de verschillende manieren van zaaien en de beste technieken voor het planten van je gewassen. Leer meer over de verschillende soorten potgrond en hoe je deze zelf kunt samenstellen, maar ook waar je op moet letten tijdens het zaaien en de verschillen tussen koudekiemers, warmtekiemers en lichtkiemers.


 


Gewassen kiezen en verzorgenOntdek met de cursus Moestuinieren hoe je de juiste gewassen selecteert voor jouw moestuin en hoe je deze verzorgt voor een optimale groei en bloei.


 


Wisselteelt en combinatieteeltCombineer en roteer de juiste gewassen voor een gezonde tuin en rijke oogst met wissel- en combinatieteelt. Welke gewassen passen goed bij elkaar en welke juist niet?


 


Eten uit eigen tuinLeer hoe je het hele jaar door kunt genieten van je eigen moestuin. Ontvang tips voor het bewaren en verwerken van je oogst en stel je eigen  wintermoestuinplan op.


 


Met de cursus Moestuinieren leer je hoe je groene vingers ontwikkelt en je moestuin laat bloeien!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de cursus Moestuinieren staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf251.10euro

Bijzonderheden

Met begeleiding van vakdocent,Stapsgewijs je eigen moestuin,Praktijkgerichte cursus

Algemene informatie over de cursusOntwikkel groene vingers met de cursus Moestuinieren


Moestuinieren is actueler dan ooit. En de cursus Moestuinieren gaat jou helpen hoe ook jij een eigen moestuin kunt beginnen!


 


Dit ga je leren tijdens de cursus Moestuinieren:Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
De eerste stap naar groenten uit eigen tuin heb jij al gezet!


 


 


Heerlijke vers gekweekte groente uit eigen tuinMensen hechten steeds meer waarde aan de kwaliteit en herkomst van hun voedsel. Door zelf groenten te verbouwen, weet je ook zeker dat er geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt en dat de grond optimaal is voorbereid.


 Maar daarnaast is vers uit de tuin natuurlijk ook extra lekker en geeft het een goed gevoel als al dat lekkers op tafel wordt gezet!


 


Aan de slag met je eigen moestuin!Heb jij hier ooit van gedroomd: een eigen moestuin waaruit je verse groenten en fruit kunt plukken, direct van het land op je bord? De cursus Moestuinieren maakt dit voor iedereen mogelijk, of je nu een ruime tuin hebt of slechts een klein balkon. In deze cursus leer je meer over gezonde bodems, diverse gewassen en effectieve moestuintechnieken.


Je leert tijdens de cursus Moestuinieren niet alleen over de groei van planten van zaad tot oogst, maar ook over het integreren van insecten, kruiden en bloemen in je tuin voor een goede biodiversiteit.


Of je nu streeft naar zelfvoorziening of simpelweg het plezier van moestuinieren wilt ontdekken, deze cursus Moestuinieren biedt je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om het hele jaar te genieten van eigen teelt.


 


Cursus Moestuinieren: Alles wat je moet weten over zelfgekweekt voedselDeze cursus is geschikt voor jou als je graag meer wilt leren over vers, zelfgekweekt voedsel en hoe je zelf een productieve moestuin opzet. Het maakt niet uit of je nog nooit een plant hebt aangeraakt of dat je wel al wat ervaring hebt met tuinieren. In de cursus Moestuinieren laten we je zien hoe je de ruimte die je hebt optimaal kunt benutten. Ook als je geïnteresseerd bent in duurzaam leven en eten vind je in deze cursus de juiste kennis.


 


Een prachtige moestuin aanleggen die bloeit en groeitOf je nu droomt van sappige tomaten in de zomer of van knapperige wortels in de winter, de cursus Moestuinieren leert je alle geheimen van succesvol tuinieren. Je gaat meer leren over de verschillende technieken, van basis tot meer geavanceerde technieken, zoals wisselteelt en combinatieteelt. Ook ga je dieper in op hoe je een moestuin opzet die bloeit en groeit in elk seizoen.


Je gaat begrijpen wat planten nodig hebben om te groeien, maar ook hoe je met een slimme planning, liefde en zorg een bron van gezonde voeding creëert voor je eigen moestuin.


Aan het einde van deze cursus Moestuinieren bezit je niet alleen de theoretische kennis, maar ook de praktische vaardigheden om zelfstandig je moestuin te starten en te onderhouden.


 


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F5E23 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren