Home » Lean Six Sigma Yellow Belt (e-learning)

Opleiding: Lean Six Sigma Yellow Belt (e-learning)

Bij: CLS Trainingen

 
 

Algemene informatie over de cursus
De uitgebreide en interactieve cursus Lean Six Sigma Yellow Belt (e-learning) biedt u de mogelijkheid om op uw eigen tempo te leren, waar en wanneer het u het beste uitkomt. De cursus bevat vele leermiddelen, waaronder informatieve video’s en praktische oefeningen, die ervoor zorgen dat u zich de essentiŽle concepten van Lean Six Sigma op Yellow Belt niveau volledig eigen maakt.


Tijdens de cursus volgt u de logische opbouw van een daadwerkelijk verbeterproject, waarbij de theorie naadloos wordt afgewisseld met talloze praktische opdrachten. Op deze manier ontwikkelt u niet alleen begrip van de principes, maar leert u ook hoe u de diverse tools en technieken in de praktijk toepast. Bovendien leert u hoe u de opgedane kennis kunt vertalen naar uw eigen project, waardoor u directe toepasbaarheid in uw werkomgeving vergroot.


Om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent op het Lean Six Sigma Yellow Belt examen biedt de cursus uitgebreide oefenmogelijkheden met examenvragen. Deze vragen zijn zorgvuldig samengesteld om u dezelfde uitdagingen te bieden als het online-examen, zodat u vertrouwen en vaardigheid opbouwt om het examen met succes af te leggen.


Door de combinatie van video’s, oefeningen en examenvragen is deze cursus een compleet en effectief leermiddel voor diegenen die willen groeien in hun begrip en toepassing van Lean Six Sigma. U bereidt u optimaal voor om waardevolle verbeteringen te realiseren en uw organisatie naar een hoger niveau te tillen en schrijft hiervoor een projectplan of praktijkopdracht.


Als Lean Six Sigma Yellow Belt gecertificeerde heb je de kennis om deel te nemen aan Lean Six Sigma-projecten en bij te dragen aan procesverbeteringsinitiatieven binnen een organisatie.


Je begrijpt de basisprincipes en tools van Lean Six Sigma en kunt eenvoudige analyses uitvoeren om processen te verbeteren en bij te dragen aan een cultuur van continue groei en efficiŽntie in een organisatie.


Resultaat

Na deze Lean Six Sigma Yellow Belt e-learning bent u in staat om:

  • de basisprincipes van Lean Six Sigma te begrijpen. Als Yellow Belt heeft u een goed begrip van de basisprincipes en concepten van de Lean Six Sigma-methodologie. U kent de doelstellingen van Lean (verspilling verminderen) en Six Sigma (kwaliteit verbeteren) en begrijpt hoe deze benaderingen elkaar aanvullen;
  • deel te nemen aan Lean Six Sigma-projecten. U bent in staat om als actief teamlid deel te nemen aan Lean Six Sigma projecten onder leiding van een Green Belt of Black Belt. U kunt een waardevolle bijdrage leveren aan het projectteam bij het verzamelen en analyseren van gegevens en het implementeren van verbeteringen;
  • eenvoudige procesanalyses uit te voeren. Als Yellow Belt kunt u basis procesanalyses uitvoeren met behulp van tools, zoals Value Stream Mapping (VSM) en SIPOC-diagrammen. Hiermee kunt u de huidige toestand van een proces begrijpen en potentiŽle verbetergebieden identificeren;
  • problemen te identificeren en suggesties te doen voor verbetering. U kunt problemen in processen herkennen en eenvoudige suggesties doen voor verbetering. Hoewel u statistische technieken niet zo diepgaand behandelt als een Green Belt, kunt u nog steeds probleemgebieden analyseren en verbeteringsmogelijkheden voorstellen;
  • bij te dragen aan een cultuur van continue verbetering. Na het voltooien van de e-learning kunt u de waarden van continue verbetering begrijpen en toepassen. U kunt zich bewust worden van verspillingen in processen en een proactieve houding aannemen bij het identificeren van verbeterkansen in uw werkomgeving;
  • samen te werken in Lean Six Sigma-teams. Als Yellow Belt kunt u effectief samenwerken met andere teamleden en belanghebbenden. U begrijpt het belang van teamwork en communicatie bij het succesvol uitvoeren van Lean Six Sigma-projecten;
  • een basis te leggen voor uw verdere ontwikkeling. De Yellow Belt e-learning legt de basis voor verdere groei in Lean Six Sigma. Als u geÔnteresseerd bent in het bevorderen van uw kennis en vaardigheden kunt u de stap zetten naar een Green Belt- of Black Belt-training om geavanceerdere technieken te leren en een leidende rol in verbeterprojecten op je te nemen.
Persoonlijke begeleiding

Wij bieden u de optie om (tegen betaling) gebruik te maken van een ervaren trainer/coach, die u persoonlijk begeleidt. Deze ervaren trainer kan met u de theorie bespreken en aangeven hoe deze in de praktijk wordt gebruikt. Daarnaast kunt u eventuele onduidelijkheden over de stof bespreken. Het contact met de trainer loopt uitsluitend online of via de telefoon, hiervoor is drie uur gereserveerd.


Examen

Het online Nederlandstalige open-boekexamen duurt 60 minuten en bevat 35 multiple-choicevragen. Hiervan moet u er minimaal 24 correct hebben beantwoord. Mocht u de eerste keer niet slagen, dan kunt u kosteloos herkansen.
Doelgroep

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die bijdraagt (of bij wil dragen) aan verbeterprojecten, onder leiding van een Green Belt of Black Belt.
Wilt u zelf de verbeterprojecten opzetten ťn uitvoeren? Bekijk dan onze cursussen Green Belt (e-learning)of Black Belt (e-learning).

Voorkennis

MBO-werk- en denkniveau is vereist.

Duur

Deze cursus betreft zelfstudie. U bepaalt zelf wanneer en waar u studeert. U heeft twaalf maanden de tijd om de cursus af te ronden.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf personen.

Certificaat

U kunt deelnemen aan het Nederlandstalige open-boekexamen. Het examen duurt 60 minuten en bestaat uit 34 multiple-choicevragen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
5d1aF Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren