Home » Linux/Unix Fundamentals

Opleiding: Linux/Unix Fundamentals

Bij: CLS Trainingen

 
 

Plaatsen / leslocaties

nieuwegein

Algemene informatie over de cursus
De cursus Linux/Unix Fundamentals geeft inzicht in de ‘filosofie’ achter het werken met Linux en Unix en maakt u vertrouwd met de basisbegrippen en elementaire functies van Linux/Unix. Na de cursus kunt u gebruik maken van de mogelijkheden die het filesysteem biedt, van de belangrijkste bestandsbeheer-commando’s en de editor. Bovendien heeft u kennisgemaakt met vele standaard Linux/Unix-utilities.


U krijgt de nodige achtergrondinformatie over de sterke en minder sterke punten van Linux en Unix, hoe het operating system bepaalde zaken aanpakt, Linux/Unix-versies en -varianten, en vooral hoe u als gebruiker de zaken onder Linux/Unix aanpakt en utilities combineert zonder een ingewikkelde programmeertaal te hoeven leren.


Ook geeft de cursus u inzicht in de architectuur en gebruiksmogelijkheden van een X Window-omgeving.


De Linux/Unix-filosofie

Werken onder Linux/Unix kenmerkt zich door een bepaalde filosofie. Als gebruiker kunt u op een natuurlijke manier bestaande afzonderlijke programma’s aan elkaar koppelen en met de in- en uitvoer manipuleren.


Door het vormen van combinaties kunt u zelf dingen doen waarvoor u bij andere operating systems een apart programma moet laten schrijven. Een Linux/Unix-gebruiker zet de computer naar eigen hand en niet andersom. Deze filosofie vormt, naast de zaken die gewoon geleerd moeten worden, het hoofdthema van de cursus Linux/Unix deel 1.


Op Linux/Unix-systemen wordt bijna altijd gewerkt via een grafisch interface. Maar de echte kracht van het systeem is vooral goed te gebruiken via een ‘command box’. Daaraan wordt in deze cursus dan ook ruim aandacht besteed.


Alle cursusmaterialen en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.


Deze cursus wordt ook aangeboden als Engelstalige training.
Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor computergebruikers, die met een Linux/Unix-systeem gaan werken en die zich hiervoor een aantal basisbegrippen, commando's en programma's eigen willen maken.

Voorkennis

Ervaring met het gebruik van computersystemen is vereist. Belt u ons als u twijfelt op dit punt.

Duur

De duur van deze opleiding is drie dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf personen.

Certificaat

Na afloop van deze cursus ontvangt u een certificaat.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
40342 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren