Home » Numerical Python

Opleiding: Numerical Python

Bij: CLS Trainingen

 
 

Plaatsen / leslocaties

nieuwegein

Algemene informatie over de cursus
De cursus Numerical Python geeft inzicht in het gebruik van de Python-pakketten NumPy, SciPy en Matplotlib. Deze pakketten leveren faciliteiten voor wetenschappelijk en technisch rekenwerk. Het zijn Open Source pakketten met een zeer vrije licentie. De nadruk ligt bij deze software op gemak en efficiŽntie bij de manipulatie van grote hoeveelheden getallen.


Na afloop van deze cursus kunt u binnen Python gebruik maken van speciale NumPy-ndarray-faciliteiten. U heeft praktische oefeningen gemaakt met de meest-gebruikte NumPy-functies (methods) en datatypen. U kunt ťťn- en tweedimensionale data visualiseren met Matplotlib en plot-functies gebruiken om de functionaliteit van SciPy te verkennen. Met behulp van functies in SciPy kunt u programma's maken voor complexe taken.


De cursus behandelt de verschillende aspecten van het programmeren in Python. U leert de syntax van de taal en leert omgaan met de uitgebreide Python standaardbibliotheek, waardoor u niet zelf steeds opnieuw het wiel hoeft uit te vinden en snel complexere programma's kunt bouwen.


De cursus wordt in principe in het Engels gegeven, tenzij alle deelnemers Nederlandstalig zijn.


Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.


Heeft u speciale wensen? Of wilt u de cursus graag bij u op locatie volgen? Dit is mogelijk! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.
Doelgroep

De training is bestemd voor programmeurs die de taal Python willen gebruiken voor wetenschappelijk rekenwerk.

Voorkennis

Voor het volgen van deze cursus is ervaring met programmeren in Python vereist. Ook dient u te beschikken over kennis van wiskunde op het niveau van wetenschappelijke toepassingen (complexe getallen, goniometrie, polynomen, integralen en afgeleiden, verdelingen, Fourier transformatie).

Duur

De duur van de cursus Numerical Python is een dag.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf personen.

Certificaat

Na afloop van deze cursus ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
335f8 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren