Home » Leren programmeren

Opleiding: Leren programmeren

Bij: CLS Trainingen

 
 

Plaatsen / leslocaties

amsterdam,eindhoven,rotterdam,apeldoorn

Algemene informatie over de cursus
Voordat u kunt starten met een programmeercursus als Python, JAVA of een van de vele andere talen is het van belang dat u bekend bent met een aantal basistechnieken. De cursus Leren programmeren is bestemd voor iedereen die een programmeertaal wil gaan leren.


Tijdens de intensieve training doet u ervaring op met het bedenken van oplossingen voor niet te complexe problemen en het uitwerken daarvan in een gestructureerde programmeertaal.


Voor de cursus hoeft u geen voorkennis van programmeren te hebben, maar wel gemakkelijk met een computer kunnen omgaan. Er is ook enige aanleg nodig: analytisch vermogen om een probleem uiteen te rafelen, logisch redeneren en plezier in het oplossen van puzzels. Bovendien moet u een grote hoeveelheid kleine details tegelijk kunnen overzien.


U leert algoritmisch denken en gestructureerd programmeren. Bovendien krijgt u inzicht in de manier waarop computers gebruikt kunnen worden om problemen op te lossen. Om dit goed te kunnen begrijpen gaat u onder begeleiding een aantal eenvoudige programma's schrijven in bijvoorbeeld Python. U krijgt hierbij te maken met: types, expressies, toekenningsopdracht, keuze-opdrachten, herhalingsopdrachten, I/O, arrays, ontwerpen maken en het gebruik van grafische interfaces.


Op aanvraag kunnen we deze cursus ook verzorgen in een van de andere object-georiŽnteerde talen, zoals bijvoorbeeld JAVA.


Na het volgen van de cursus bent u in staat om het geleerde meteen in de praktijk toe te passen en misschien bent u zo enthousiast geworden over programmeren dat u de basiscursus JAVA, Python, C++ of COBOL wilt gaan volgen.


Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.
Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor gebruikers die voor het eerst een programmeertaal willen leren en hiermee ervaring willen opdoen.

Voorkennis

Voor het volgen van deze training is geen programmeerervaring vereist. Wel verwachten wij van de deelnemers dat zij computervaardig zijn.

Duur

De duur van deze training is twee dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Na afloop van de opleiding Leren programmeren ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F119B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren