Home » Certified Bio Professional (CBP) Practitioner ? Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO)

Opleiding: Certified Bio Professional (CBP) Practitioner ? Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO)

Bij: CLS Trainingen

 
 

Plaatsen / leslocaties

amsterdam,utrecht,eindhoven,nieuwegein

Algemene informatie over de cursus
De BIO is gebaseerd op de internationale standaard voor informatiebeveiliging (ISO/IEC 27001) en de best practice (ISO/IEC 27002). De BIO is een baseline, waarbij wordt uitgegaan van een minimaal (verplicht) niveau van beveiliging.


De BIO is dus de standaard voor informatiebeveiliging van de Nederlandse Overheid. Professionals die Certified BIO Professional- Practitioner zijn hebben niet alleen kennis over deze BIO standaard maar zijn daarnaast ook in staat om deze te implementeren binnen organisaties.


De driedaagse training Certified Bio Professional (CBP) Practitioner – Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) incl. examen is een praktische training en een vervolg op Foundation training. Elke dag en ook tussen de lesdagen door wordt er individueel of in kleine groepen gewerkt n geleerd om het inzicht en de vaardigheden te verkrijgen, die het mogelijk maken dat deelnemers daarna in de praktijk zelfstandig de BIO kunnen implementeren.


Het initile niveau van kennis en inzicht wordt op de eerste dag getoetst en indien noodzakelijk aangevuld. Daarna volgen alle onderwerpen, die voortvloeien uit de geformuleerde leerdoelen.


Examen

De CBP Practitioner-certificering bestaat uit training, een praktijktoets en een examen. In de training worden het noodzakelijke begrip en de noodzakelijke vaardigheden aangeleerd. Met de praktijktoets en het examen worden begrip en vaardigheden over de implementatie van de BIO getoetst.


Theorie:

  • 40 vragen;
  • 60 minuten tijd;
  • 70% (32 vragen) goed om te slagen;
  • open boek;
  • Nederlandse taal;
  • online examen.
Praktijk:


De praktijkopdracht bestaat uit vier onderdelen. Voorafgaand aan de eerste lesdag maken de deelnemers een huiswerkopdracht en in de week tussen de contactdagen en na de laatste lesdag voeren deelnemers deelopdrachten uit. De huiswerkopdracht en de deelopdrachten vormen gezamenlijk de praktijktoets.


De cursusprijs is inclusief lesmateriaal, oefenvragen, examen, koffie, thee en lunch.
Doelgroep

De cursus is bestemd voor: - CISO's; - informatiebeveiligingsfunctionarissen; - medewerkers die een specifieke rol in informatiebeveiliging hebben; - medewerkers bij toeleveranciers die kennis van de BIO nodig hebben; - managers.

Voorkennis

Het instroomniveau van de cursus is de Certified BIO Professional - Foundation, of vergelijkbaar kennis niveau. De cursus borduurt voort op de kennis en het inzicht, opgedaan in de Foundation-cursus.

Duur

De cursusduur is drie dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf personen.

Certificaat

Na afloop van de cursus kunt u deelnemen aan het examen. De examenkosten zijn bij de prijs inbegrepen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
5d74B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren