Home » Lean Six Sigma Green Belt (e-learning)

Opleiding: Lean Six Sigma Green Belt (e-learning)

Bij: CLS Trainingen

 
 

Algemene informatie over de cursus
De uitgebreide en interactieve cursus Lean Six Sigma Green Belt (e-learning) biedt u de mogelijkheid om op uw eigen tempo te leren, waar en wanneer het u het beste uitkomt. De cursus bevat vele leermiddelen, waaronder informatieve video’s en praktische oefeningen, die ervoor zorgen dat u zich de essentiŽle concepten van Lean Six Sigma op Green Belt niveau volledig eigen maakt.


In de cursus volgen wij de logische opbouw van een daadwerkelijk verbeterproject, waarbij de theorie naadloos wordt afgewisseld met talloze praktische opdrachten. Op deze manier ontwikkelt u niet alleen begrip van de principes, maar leert u ook hoe u de diverse tools en technieken in de praktijk toepast. Bovendien leert u hoe u de opgedane kennis kunt vertalen naar uw eigen project, waardoor u directe toepasbaarheid in uw werkomgeving vergroot.


Om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent op het Lean Six Sigma Green Belt examen, biedt de cursus uitgebreide oefenmogelijkheden met examenvragen. Deze vragen zijn zorgvuldig samengesteld om u dezelfde uitdagingen te bieden als het online-examen, zodat u vertrouwen en vaardigheid opbouwt om het examen met succes af te leggen.


Door de combinatie van video’s, oefeningen en examenvragen is deze cursus een compleet en effectief leermiddel voor diegenen die willen groeien in hun begrip en toepassing van Lean Six Sigma. Met de cursus bereidt u zich optimaal voor om waardevolle verbeteringen te realiseren en uw organisatie naar een hoger niveau te tillen en schrijft hiervoor een projectplan of praktijkopdracht.


Resultaat

Als Lean Six Sigma Green Belt gecertificeerde bent u goed uitgerust om complexere verbeterprojecten aan te pakken, op data gebaseerde beslissingen te nemen en een leidende rol te spelen bij het bevorderen van een cultuur van continue verbetering in een organisatie. U kunt veranderingen succesvol implementeren en aantoonbare resultaten behalen op het gebied van procesoptimalisatie en kwaliteitsverbetering.


Na de cursus bent u in staat om:

  • leiding te nemen in Lean Six Sigma-projecten. Als Green Belt heeft u een grondig begrip van de Lean Six Sigma-methodologie, inclusief de DMAIC-aanpak. U bent in staat om als projectleider op te treden en teamleden te begeleiden door de verschillende fasen van een verbeterproject;
  • geavanceerde statistische analyses uit te voeren. U heeft een diepgaandere kennis van statistische tools en technieken dan een Yellow Belt. Dit stelt u in staat om complexere gegevensanalyses uit te voeren en diepere inzichten te verkrijgen in procesprestaties en oorzaken van problemen;
  • data-gedreven beslissingen te nemen. Als Green Belt gebruikt u gegevens om weloverwogen beslissingen te nemen in het verbeterproject. U kunt betrouwbare gegevens verzamelen, analyseren en interpreteren om de beste oplossingen te identificeren en te implementeren;
  • problemen in processen te identificeren en te analyseren. U bent in staat om de belangrijkste problemen en knelpunten in processen te herkennen. Met behulp van tools, zoals root cause analysis en hypothesis testing, kunt u de onderliggende oorzaken van problemen blootleggen;
  • verbetervoorstellen te ontwikkelen en te implementeren. Als Green Belt kunt u effectieve en haalbare verbetervoorstellen ontwikkelen op basis van gegevens en analyses. Uheeft de vaardigheden om deze voorstellen te presenteren aan belanghebbenden en te helpen bij de implementatie ervan;
  • samen te werken met verschillende belanghebbenden. U kunt goed communiceren met teamleden, managers en andere belanghebbenden. U begrijpt hoe u anderen kunt betrekken bij verbeterprojecten en hen kunt ondersteunen bij het implementeren van veranderingen;
  • processen te monitoren en te beheersen. Als Green Belt kunt u maatregelen implementeren om ervoor te zorgen dat de verbeteringen in processen worden gehandhaafd en dat de gewenste resultaten worden behaald. U heeft een goed begrip van procesbeheersing en continue monitoring;
  • een cultuur van continue verbetering te bevorderen. Na het behalen van de Green Belt-examen kunt u een proactieve houding stimuleren en een cultuur van continue verbetering bevorderen binnen een organisatie. U begrijpt hoe belangrijk het is om Lean Six Sigma-methoden en tools toe te passen om efficiŽntie en kwaliteit te waarborgen.
Persoonlijke begeleiding

U krijgt de mogelijkheid om te profiteren van persoonlijke begeleiding door een ervaren Black Belt. Deze begeleider zal samen met u de theorie doornemen en laten zien hoe deze in de praktijk wordt toegepast. Natuurlijk kunt ook uw vragen voorleggen. Begeleiding met de trainer vindt uitsluitend online of via telefoon plaats. Er is drie uur beschikbaar voor deze begeleidingssessie. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden.

Zo kunt u optimaal profiteren van de expertise van de trainer en uzelf verder ontwikkelen in het vakgebied.


Examen

Het online Nederlandstalige open-boekexamen duurt 120 minuten en bevat 50 multiple-choicevragen. Hiervan moet u er minimaal 35 correct hebben beantwoord. Mocht u de eerste keer niet slagen, dan kunt u kosteloos herkansen.
Doelgroep

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die (kleinere) verbeterprojecten zelfstandig wil implementeren of teamlid zijn in grotere Lean Six Sigma-projecten onder leiding van een Black Belt of Master Black Belt.

Voorkennis

MBO-werk- en denkniveau is vereist.

Duur

Deze cursus betreft zelfstudie. U bepaalt zelf wanneer en waar u studeert. U heeft twaalf maanden de tijd om de cursus af te ronden.

Groepsgrootte

The size of the group is a maximum of twelve candidates.

Certificaat

U kunt deelnemen aan het Nederlandstalige open-boekexamen. Het examen duurt 120 minuten en bestaat uit 50 multiple-choicevragen.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
1c767 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren