Home » Business Intelligence & Data Warehouse Concepten

Opleiding: Business Intelligence & Data Warehouse Concepten

Bij: CLS Trainingen

 
 

Plaatsen / leslocaties

nieuwegein

Algemene informatie over de cursus
Tijdens de intensieve cursus Business Intelligence & Data Warehouse Concepten worden op een heldere manier de begrippen Business Intelligence (BI) en Data Warehouse (DW) uitgelegd. Deze cursus is daarom in eerste instantie bedoeld voor beginners op het gebied van BI & DW. De training is echter k geschikt om uw kennis op te frissen.


Het doel van de cursus is het verkrijgen van inzicht in wat een Data Warehouse is en de manier waarop u een Data Warehouse kunt opzetten.


Bij het onderwerp Business Intelligence komt een aantal belangrijke zaken aan bod die u zullen helpen om de BI-initiatieven in uw organisatie beter te begrijpen. Hiervoor behandelen wij de verschillende architecturen en gaan wij dieper in op de vraag of een Data Warehouse wel altijd noodzakelijk is.


Bij het onderwerp Data Warehousing behandelen wij onder andere het modellering. Hierbij gaan wij dieper in op de verschillende technieken die hierbij gebruikt kunnen worden. Met behulp van een interessante case gaat u zelf een dimensioneel model ontwerpen aan de hand van een stappenplan.


Daarnaast gaan wij kijken hoe u het dimensioneel model kunt transformeren naar een fysiek data-ontwerp. Tot slot behandelen wij technieken voor het opzetten van een Data Warehouse. Het is echter niet de opzet om tijdens deze training daadwerkelijk een Data Warehouse te bouwen.


Tijdens de cursus werkt u aan oefeningen op basis van een case. Door het maken en bespreken van de oefeningen wordt duidelijk of u de theorie goed heeft begrepen.
Doelgroep

Deze training is bestemd voor:
analisten die BI & DW oplossingen ontwerpen;
ontwikkelaars die de oplossingen moeten bouwen en/of de gegevens moeten ontsluiten;
beheerders die BI & DW applicaties behere;
eindgebruikers die een BI/DW applicatie intensief gaan gebruiken.


Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis nodig. Het volstaat wanneer u vanuit uw rol en verantwoordelijkheid te maken krijgt met Business Intelligence & Data Warehousing. Kennis van SQL wordt als een pre ervaren.

Duur

De cursusduur is drie dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf personen.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
E8DfD Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren