Home » Linux/Unix deel 2

Opleiding: Linux/Unix deel 2

Bij: CLS Trainingen

 
 

Plaatsen / leslocaties

nieuwegein

Algemene informatie over de cursus
De cursus Linux/Unix deel 2 geeft inzicht in de scriptingmogelijkheden van de shell: de Linux/Unix commando-interpreter.


Daarnaast komen twee andere programmeerbare gereedschappen aan de orde: de stream editor ‘sed’, waarmee u automatisch tekstuele data kunt bewerken, en de scripttaal/report generator ‘awk’, die complexe bewerkingen op data mogelijk maakt. Verder gaat de cursus in op diverse kleinere tools.


Linux/Unix en de shell

Wie eenmaal de smaak van Linux/Unix te pakken heeft, wil al snel meer: zelf scripts schrijven waarin meer gebeurt dan alleen een paar commando’s achter elkaar uitvoeren.


De shell is niet alleen de standaard commando-interpreter in Linux/Unix, maar het is ook een complete programmeertaal en daarmee kunnen heel uitgebreide eigen commando’s geschreven worden. De shell maakt dan ook een belangrijk onderdeel uit van de cursus ‘Linux/Unix – Deel 2’.


In shell scripts wordt vaak gebruik gemaakt van twee belangrijke commando’s: sed en awk. Sed is een ‘batch-editor’. Daarmee kun je het editen van een tekstfile automatisch afhandelen. Awk is een report-generator. Logfiles en andere verzamelde data kunnen met awk worden geanalyseerd, er kunnen delen uit die files worden geselecteerd, daarop kunnen berekeningen worden losgelaten en output-print kan worden vormgegeven.


Nieuw: nu ook in module-delen te volgen!

Bent u alleen geļnteresseerd in de shell scripting, of alleen in de talen ‘awk’ en ‘sed’: volg precies het gedeelte dat u nodig heeft! In twee dagen grondige kennis opdoen van de shell scripting-taal, of een grondige eendaagse introductie in ‘awk’ plus ‘sed’.


Cursusmaterialen, naslagwerken en lunches zijn bij de prijs inbegrepen.


Deze cursus wordt ook aangeboden als Engelstalige cursus.
Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor Linux/Unix-gebruikers met enige praktijkervaring, die willen leren shell-programmeren en hun bestaande kennis willen uitbreiden en verdiepen.

Voorkennis

Voor het volgen van deze cursus is basiskennis van en praktijkervaring met Linux/Unix gewenst. Dit betekent dat u behalve met de basiscommando's ook goed overweg moet kunnen met het toepassen van elementaire input/output-manipulatie, filenaam-expansie en reguliere expressies. Deze kennis kunt u verwerven via de cursus 'Linux/Unix Fundamentals'. Tevens beschikt u bij voorkeur over enige programmeerervaring.

Duur

De volledige cursus duurt drie dagen, maar de cursus kan ook in modules worden gevolgd.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt twaalf deelnemers.

Certificaat

Na afloop van de training ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F0630 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren