Home » cursus Geweldloze Communicatie

Opleiding: cursus Geweldloze Communicatie

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma cursus Geweldloze Communicatie


Tijdens de cursus Geweldloze Communicatie behandelen we een breed scala aan onderwerpen waarmee jij actief aan de slag gaat. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod tijdens de cursus:


 

  • De basis van communicatie
  • Het model achter geweldloze communicatie
  • Zelfempathie en empathisch luisteren
  • Giraf- en jakhalstaal
 


De basis van communicatieJe leert de definitie van 'communicatie' en je bestudeert hoe het communicatieproces schematisch wordt weergegeven. Ook leer je meer over  communicatieruis en begrijp je wat een referentiekader is.


 


Het model achter geweldloze communicatieTijdens de cursus maak je kennis met de vier bouwstenen van geweldloze communicatie. Je leert elk van de bouwstenen te begrijpen en toe te passen. Door het juist toepassen van deze bouwstenen ben je in staat om een gesprek te analyseren en te verbeteren. 


 


Zelfempathie en empathisch luisterenVerbeter je zelfkennis en ontdek hoe je echt kunt luisteren naar anderen tijdens deze cursus Geweldloze Communicatie. Ook leer je hoe je met empathie praktische oplossingen kunt bieden.


 


Giraf- en jakhalstaalLeer de verschillen tussen communicatiestijlen herkennen. Let op wat je zegt en doet: leidt dit tot conflicten of helpt het juist om ze op te lossen?


 


Praktische toepassingenElke les in de cursus Geweldloze Communicatie is ontworpen om je niet alleen theorie te bieden, maar ook praktische toepassingen door middel van huiswerk en oefenopdrachten, waarmee je wat je hebt geleerd direct in de praktijk kunt brengen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de cursus Geweldloze Communicatie staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf549,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusOntdek de kracht van geweldloze communicatie met deze cursus


Wil jij leren hoe je effectief en positief kunt communiceren om conflicten te vermijden en misverstanden uit de weg te gaan? Dan is de cursus Geweldloze Communicatie geschikt voor jou!


Communiceren is onvermijdelijk; het gebeurt altijd en overal, zodra mensen met elkaar in contact komen. Maar communiceren kan soms ook uitdagend zijn, vooral wanneer misverstanden en conflicten ontstaan. De cursus Geweldloze Communicatie leert jou hoe je deze situaties effectief aanpakt.


 


Dit kun je verwachten van de cursus Geweldloze Communicatie:Ontvang gratis én vrijblijvend 1 les uit de cursus Geweldloze Communicatie
 


Geweldloze communicatie: Een ontzettend waardevolle vaardigheidGeweldloze communicatie is niet zomaar een techniek; het is een vorm van bewust communiceren die je leert reageren vanuit zelfkennis en empathie. Het is een waardevolle vaardigheid die je helpt bij het opbouwen van sterke (zakelijke) relaties.


Deze cursus Geweldloze Communicatie biedt je de handvaten om op een positieve manier te communiceren, waarbij begrip en empathie centraal staan. Met verschillende praktische voorbeelden, oefeningen en herkenbare casussen uit de praktijk verander je niet alleen je manier van communiceren, maar kun je ook persoonlijke en professionele relaties verbeteren.


 


Krijg meer inzicht en controle over interacties met anderenDe cursus Geweldloze Communicatie is geschikt voor iedereen die zijn of haar communicatievaardigheden wil verbeteren of zich hier verder in wilt verdiepen. Ongeacht of je een professional bent die efficiënter wilt communiceren met collega’s en klanten, of iemand die thuis verbeterde relaties wil onderhouden. Je leert technieken die waardevol zijn in allerlei situaties: van zakelijke meetings tot gesprekken met je gezin.


Het maakt niet uit wat je achtergrond of beroep is, de vaardigheden die je hier opdoet, zullen je helpen om meer inzicht en controle te krijgen over je interacties met anderen.


 


Jij weet conflicten te voorkomen met de cursus Geweldloze CommunicatieHet doel van de cursus Geweldloze Communicatie is om jou te leren hoe je kunt communiceren op een manier die conflicten voorkomt en misverstanden vermindert. Je gaat dieper in op je eigen manier van communiceren en die van anderen.


Ook leer je hoe je empathie en positiviteit kunt toepassen in al je gesprekken. Of je nu op je werk bent of thuis, de vaardigheden die je opdoet in de cursus helpen je om op een betere en effectievere manier te communiceren.


 


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
CaA43 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren