Home » Een Moderne Data-Architectuur ? de basis voor succesvol datamanagement!

Opleiding: Een Moderne Data-Architectuur ? de basis voor succesvol datamanagement!

Bij: IMF Academy (International Management Forum)

 

IMF Academy (International Management Forum)

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Opleidingsinhoud

Waarom is een moderne, toekomstbestendige data-architectuur zo belangrijk?
Een moderne data-architectuur is de ruggengraat van elke datagedreven organisatie en de basis van elke datastrategie. Met een moderne data-architectuur identificeert u de gegevensbehoefte van uw organisatie en stelt u een blauwdruk op om hieraan te voldoen. Deze blauwdruk geeft u concrete handvatten om data-integratie en dataregie te bevorderen en data-investeringen uit te lijnen met de organisatiestrategie.

Nu data, analytics en AI steeds meer ingebed raken in de dagelijkse activiteiten van veel organisaties, is het duidelijk dat een moderne data-architectuur essentieel, zo niet cruciaal is. Veel organisaties zitten evenwel met een verouderde data-architectuur of hebben nog geen data-architectuur. Het ontwerpen en implementeren van een nieuwe, moderne data-architectuur is complex. Er is daarom veel vraag naar data-architecten.

Deze training is bijzonder interessant voor data professionals die expertise willen opdoen in data-architectuur en de aanverwante thema's uit het DAMA-DMBoK, voor het management dat meer sturing wil geven aan hun data organisatie, voor IT professionals die zich (mede) willen specialiseren in data-architectuur, voor database beheerders en (data) analisten die willen overstappen naar de rol van data-architect en voor alle andere (data) professionals die kennis willen opdoen van data-architectuur.

Een moderne data-architectuur is de blauwdruk voor het bereiken van uw bedrijfsdoelen met data
Data-architectuur is een datamanagement discipline die zich bezighoudt met het ontwerpen, implementeren en optimaliseren van de data-architectuur. De data-architectuur wordt bepaald op basis van de informatiebehoefte van een organisatie en wordt weergegeven door middel van diverse modellen en technieken. De data-architectuur dient flexibel mee te groeien met zowel de doelstellingen van de organisatie als de technologische ontwikkelingen. Als (mede) verantwoordelijke voor de data-architectuur legt u continu de relatie tussen de mogelijkheden die data bieden en de organisatiedoelstellingen.

In deze zeer praktijkgerichte training doet u alle expertise op om te beoordelen of uw huidige data-architectuur voldoet aan de (ook toekomstige) datagerelateerde wensen van uw organisatie. Vervolgens leert u hoe een moderne, toekomstbestendige data-architectuur eruitziet en hoe u deze moet implementeren en beheren in uw organisatie.

Wat leert u in deze data-architectuur training?
Aangezien technologieŽn en best practices in data-architectuur snel evolueren is een voortdurende professionele ontwikkeling cruciaal. In deze data-architectuur training leert u een moderne, toekomstbestendige data-architectuur in te richten, te implementeren en te beheren. Theoretische kennis wordt gecombineerd met meerdere case studies.

U zult de data-architectuur niet kunnen verbeteren zonder andere datamanagement thema's te raken. Daarom zullen onderwerpen als metadata, security, modelleren, datakwaliteit en andere datamanagement thema's ook behandeld worden. Tevens zullen de verschillen en overlap tussen data en informatie aan bod komen. Behandeld zal worden welke impact de aanstaande veranderingen zullen hebben op zowel data als informatie. Na afloop van deze praktische training zult u een volwaardig sparring partner zijn voor alle lagen binnen uw organisatie.

Voor wie is deze training van belang?
Heeft u te maken met data en/of architectuur? Bent u (mede) betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe of het aanpassen van een bestaande data-architectuur? Bent u (mede) verantwoordelijk voor de informatie- en datavoorziening in uw organisatie of bent u op een andere wijze betrokken bij de data-architectuur van uw organisatie? Dan is dit de training voor u!

Qua functionarissen denken wij o.a. aan (aankomend) data-architecten, Chief Data Officers (CDO), Chief Information Officers (CIO), data-analisten, data stewards, data engineers , data scientists, informatie- en solution architecten, BI-specialisten, database administrators (DBA) en alle andere (data) professionals die kennis willen opdoen over data-architectuur en aanverwante thema's uit het DAMA-DMBoK.

Voorkennis en vooropleiding
U heeft geen technische achtergrondkennis nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan deze training. De training wordt gegeven op HBO/Bachelor werk- en denkniveau.

Over het DAMA-DMBoK
DAMA-DMBoK staat voor Data Management Body of Knowledge van de Data Management Association (DAMA). DAMA-DMBoK is een framework van processen, technieken en methoden om datamanagement in te richten, van strategisch tot operationeel niveau. DAMA International is een wereldwijd bekende en erkende non-profit organisatie van datamanagement professionals en biedt data professionals een onmisbaar framework en certificering (CDMP) aan om dezelfde taal te kunnen spreken.

Naast de 4-daagse training Een Moderne Data-Architectuur bieden wij ook een 4-daagse training aan, die opleidt voor het onafhankelijke, wereldwijd erkende CDMP (Certified Data Management Professional) examen van DAMA International.

Opleidingsduur

4 lesdagen

Kosten

De kosten van de 4-daagse training Een Moderne Data-Architectuur bedragen € 4.380,- (excl. BTW) per persoon. De kosten van alle lunches, koffie/thee en documentatie zijn inbegrepen.

Bijzonderheden

IMF Academy is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, FinanciŽle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 18 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Centraal in het land

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Deze 4-daagse training over een moderne en toekomstbestendige data-architectuur is bijzonder interessant voor data professionals die expertise willen opdoen in data-architectuur en de aanverwante thema's uit het DAMA-DMBoK

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
61E17 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren