Home » Binnenhuisarchitectuur - Dag

Opleiding: Binnenhuisarchitectuur - Dag

Bij: IPD Opleidingen

 

IPD Opleidingen

Bisonspoor 3002 – B807
3605 LT MAARSSEN
 

Duur van de cursus

162 dagen (duur van de opleiding)

Kosten van de cursus

Het lesgeld bedraagt € 2690,00 exclusief lesmateriaal.

Plaatsen / leslocaties

Utrecht

Algemene informatie over de cursus



Inhoud
De opleiding Interieurontwerper is de ideale basis voor een carričre in de interieurbranche. Je ontwikkelt een eigen stijl en visie, leert alles over kleuren, materialen en bouwtechnieken en oefent je presentatievaardigheden. Na deze opleiding kun je je eigen interieurs en plattegronden tekenen. Ook als je nu nog weinig ervaring met tekenen en schetsen hebt.  Je begint al tijdens de lessen met het ontwikkelen van je eigen stijl en signatuur. Je leert vooral door te doen, dus je gaat veel tekenen met de hand (van schetsen tot wandaanzichten), ontwerpen en moodboards maken. Je krijgt theorie over (visueel) ontwerpen en leert dit direct toepassen in een digitaal tekenprogramma (Vectorworks). Werken met een digitaal tekenprogramma hoort niet bij de verplichte examenstof, maar is een onmisbare vaardigheid voor de interieurontwerper.   Programma
De opleiding Interieurontwerper omvat vier delen: Ontwerpprincipes, Functioneel Ontwerp, Interieurstyling, Presentatie & Ondernemerschap. Deze modules volg je samen met de cursisten van de opleiding Duurzaam Interieurontwerper, want zij vormen de basiskennis voor iedere soort Interieurontwerper. Hieronder lees je wat je per deel kunt verwachten:
  • Ontwerpprincipes
    Bij het eerste deel Ontwerpprincipes leer je in 6 lessen de fundamenten van interieurontwerp. We beginnen met het programma van eisen. Je ontwikkelt concepten door middel van moodboards en visuele concepten, vertaalt deze naar ontwerpuitgangspunten, en past praktische benaderingen toe op interieurontwerp. Daarnaast zul je je tekenvaardigheden verfijnen en inzicht krijgen in de geschiedenis van interieurstijlen en hun evolutie door de tijd heen.
  • Functioneel Ontwerp
    Bij Functioneel Ontwerp richt je je in 5 lessen op de functionele aspecten van interieurontwerp. Je leert over ontwerpbouwstenen zoals gebruiksfuncties, indeling en routing, en verdiept je in materialen en afwerkingen. Ook komen lichtplannen, technieken en installaties aan bod, evenals basiskennis van bouwkunde, functionaliteit en veiligheid.
  • Interieurstyling
    Bij het driedaagse onderdeel Interieurstyling draait alles om het toevoegen van stijl en persoonlijkheid aan je ontwerpen. Je leert hoe je moodboards vertaalt naar ontwerpbouwstenen zoals meubels, materialen en kleuren. Daarnaast verken je de wereld van textiel, materialen, designs en kleurtoepassingen om unieke en inspirerende interieurs te creëren.
  • Presentatie & Ondernemerschap
    Leer hoe je je ontwerpen effectief kunt presenteren en ontdek de basisprincipes van ondernemerschap. Deze 3 lessen helpen je bij het ontwikkelen van presentatievaardigheden en biedt inzicht in het opzetten en runnen van je eigen bedrijf, zodat je klaar bent om je carričre als interieurontwerper te starten.

Niveau
De opleiding Interieurontwerper wordt gegeven op mbo+/hbo-niveau niveau. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. Gezien het tempo van de lessen en de vaardigheden die je gaat leren, is een mbo werk- en denkniveau wel aan te raden.Beroepsperspectief
Het diploma Interieurontwerper biedt je vele carričremogelijkheden. Je kunt aan de slag als zelfstandig ontwerper voor zowel particulieren als bedrijven. Denk aan woninginrichting, kantoorinrichting maar ook aan horeca- of winkelconcepten. Of je kunt in loondienst gaan werken bij woonwinkels, interieurzaken en bedrijven in projectinrichting. Met deze erkende opleiding maak je een vliegende start!Vervolgopleiding
Wil je na het behalen van het diploma Interieurontwerper nog verder studeren? Denk aan onze specialisatie op het gebied van Duurzaamheid. Via een speciaal verkort vervolgprogramma kun je de module Duurzaamheid van de opleiding Duurzaam Interieurontwerper volgen en je diploma Duurzaam Interieurontwerper behalen. Daarvoor maak je dan ook bijbehorende opdrachten, de eindopdracht en het examen wat behoort bij de opleiding Duurzaam Interieurontwerper.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F1150 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren