Home » Makelaar-Taxateur Basistheorie Vastgoeddeskundige Dag

Opleiding: Makelaar-Taxateur Basistheorie Vastgoeddeskundige Dag

Bij: IPD Opleidingen

 

IPD Opleidingen

Bisonspoor 3002 – B807
3605 LT MAARSSEN
 

Duur van de cursus

274 dagen (duur van de opleiding)

Kosten van de cursus

Het lesgeld bedraagt € 3825,00 exclusief lesmateriaal.

Plaatsen / leslocaties

AMSTERDAM, ARNHEM, Arnhem, Amsterdam, Online, Maastricht, Breda, Eindhoven, Utrecht, NIEUWEGEIN, ZWOLLE, Zwolle, Alkmaar, Delft

Algemene informatie over de cursusInhoud


Wil je makelaar, taxateur of vastgoedadviseur worden? Dan start je jouw carriŤre met de opleiding 'Basistheorie Vastgoeddeskundige'. Na de basistheorie kun je je specialiseren via een kort programma tot Makelaar en/of Taxateur. Met de stof die je leert in de opleiding Basistheorie Vastgoeddeskundige kun je uitstekend aan de slag in een aantrekkelijke functie bij een makelaars- of taxatiekantoor. Ook kun je als vastgoeddeskundige solliciteren bij verzekeraars, beleggingsbedrijven, bouwbedrijven, banken, overheden of woningbouwverenigingen.

Programma
De opleiding Basistheorie Vastgoeddeskundige bestaat uit vijf modules:
 • Module Privaatrecht
  Je leert alles over de juridische kernaspecten van Privaatrecht. Privaatrecht behandeld het recht tussen burgers (en bedrijven) onderling. Als makelaar krijg je veel te maken met Privaatrecht zoals bijvoorbeeld bij huur- en koopcontracten, hypotheek, notaris en het kadaster.
Module Publiekrecht
Publiekrecht draait om het recht tussen overheid en haar burgers. Denk bijvoorbeeld aan milieuwetgeving, wet algemene bepalingen en omgevingsrecht (WABO). Juridische kennis die je als makelaar moet hebben.
De modules Privaat- en Publiekrecht zijn soms wat abstract. Je moet net zoals in de praktijk veel dingen opzoeken met behulp van je wettenbundel. Het niveau van Privaat-en Publiekrecht wordt als bachelor niveau ervaren (als een inleidend hbo-vak).[/li]
 • Module Bouwkunde A en B
  Als makelaar ben je verantwoordelijk voor je advies. Je moet dus veel weten van gebouwen en hun materialen om de klant goed te kunnen adviseren. Omdat er nogal veel bouwmaterialen zijn is de module Bouwkunde qua stof vrij omvangrijk, maar niet heel erg moeilijk.
 • Module FinanciŽn en Fiscaliteiten
  In deze module worden twee afzonderlijke vakgebieden behandeld: FinanciŽn en Fiscaliteiten. Fiscaliteiten: het vak Fiscaliteiten behandelt de spelregels rondom vastgoed. Er zijn veel fiscale zaken belangrijk bij huur en verkoop zoals bijvoorbeeld vennootschapsbelasting en btw-afdracht;
  FinanciŽn: bij het onderdeel FinanciŽn leer je omgaan met boekhoudkundige zaken. Je krijgt genoeg leerstof om zelfstandig een boekhouding te kunnen voeren, dan wel deze op een verstandige manier uit te besteden.
 • Module Vastgoedeconomie
  Vastgoedeconomie is in feite commerciŽle economie toegepast op Vastgoed. Je leert bijvoorbeeld hoe vraag en aanbod op elkaar zijn afgestemd en (vrijwel) alles over andere zaken zoals rente. Er zit in deze module veel macro-economie en marketing.


Beroepsperspectief
Het beroepsperspectief voor vastgoeddeskundigen is uiterst gunstig, en dat is niet zonder reden: In een land waar vastgoed de zichtbare kern vormt van onze economie, is er een opvallend tekort aan mensen die Łberhaupt iets weten van vastgoed. Met het basisdiploma vastgoeddeskundige toon je aan dat jij voldoende kennis hebt van vastgoed. Deze opleiding opent vele deuren. Je kunt met deze opleiding makelaar of taxateur worden, maar er zijn ook vele andere mogelijkheden. Onze afgestudeerden vinden werk in diverse sectoren - van werkzaamheden bij gemeentes tot functies binnen verzekeringskantoren en woningbouwcorporaties. De mogelijkheden zijn breed en de beloning is aantrekkelijk.

Naast veel fulltime vastgoedfuncties, zijn er ook veel parttimebanen te vinden voor mensen die beschikken over het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige.Lesstructuur
De lessen zijn klassikaal en bevorderen interactie. Je begint meestal met de bespreking van huiswerk. Cursisten krijgen dus ruimte genoeg om hun vragen te stellen aan de docent. Na het bespreken van het huiswerk wordt de nieuwe lesstof geÔntroduceerd. Aan het eind van de les krijg je van de docent opdrachten mee voor de volgende les.

Niveau van de opleiding
De opleiding tot Kandidaat-Makelaar (Basistheorie Vastgoed en Specialisatie Wonen) is ingedeeld op NLQF-niveau 5. Dat is vergelijkbaar met Hbo-Bachelor /Associate Degree. Het is dus een erkend Europees praktijkgericht diploma op Bachelor niveau.

Vooropleiding
Een havo/ vwo-diploma, een MBO-4-diploma of een diploma Assistent Makelaar vormen een goede basis voor deelname aan de opleiding Basistheorie Vastgoeddeskundige. Ook zonder zo'n soort diploma kun je eventueel instromen in de opleiding (neem daarvoor contact op met de klantenservice: [klik hier voor het telefoonnummer] .

Studiebelasting
Bij de dagopleiding hebben de meeste cursisten gemiddeld 10-20 uur zelfstudietijd per week nodig naast de lessen om hun examens te halen. Bij de avondopleiding kun je rekenen op 6-10 uur per week. De studiebelasting hangt van veel dingen af (zoals je vooropleiding, hoe druk je het thuis hebt, je studievaardigheden enz.). Wil je weten of de studiebelasting bij jou past? Bel dan met een studieadviseur van IPD voor een persoonlijke indicatie.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal van IPD is actueel en examengericht. Het voldoet aan de exameneisen en -reglementen. De boeken van de juridische vakken worden jaarlijks bijgewerkt (door de regeldruk en steeds veranderende wetgeving in Nederland).

Examentrainingen Examentrainingen zijn bij IPD een vast onderdeel van je studie. Tijdens de examentrainingen leer je vrij precies hoe om te gaan met examenvragen. Er is een digitale leeromgeving maar we werken met authentieke toetsen van SVMNIVO die we voor je hebben aangeschaft. Omdat er altijd wel een onderdeel is dat wat lastig te behalen is, kun je bij IPD de examentrainingen net zo lang volgen totdat je het examen hebt gehaald. Examentrainingen bij IPD zijn een gratis onderdeel van je studie bij IPD!

Excursies
Het is inspirerend om anderen alvast in de praktijk aan het werk te zien. Tijdens de opleiding word je geregeld uitgenodigd om deel te nemen aan excursies: docenten nemen je dan mee naar interessante locaties in Nederland. Deelname aan excursies is natuurlijk gratis.

Maakt het uit met welke module ik begin?
Nee, het maakt niet uit met welke module je begint. De opleiding is zo opgezet dat de volgorde waarin je modules volgt niet uitmaakt.

Flexibiliteit
De complete opleiding Basistheorie Vastgoeddeskundige bestaat uit vijf modules. De meeste cursisten schrijven zich in voor de gehele opleiding. Als je minder modules wil volgen, dan kan dat natuurlijk ook. (Neem daarvoor contact op met de klantenservice: [klik hier voor het telefoonnummer] .

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D2E0C Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren