Home » BC 5701 – de eerste AP goedgekeurde AVG- certificering!

Opleiding: BC 5701 – de eerste AP goedgekeurde AVG- certificering!

Bij: IMF Academy (International Management Forum)

 

IMF Academy (International Management Forum)

Fellenoord 224
5611 ZC EINDHOVEN
 

Inhoud van de cursus

In deze 6-daagse opleiding krijgt u inzicht in de succescriteria van de BC 5701 en leert u de implementatie van de BC 5701 op de juiste wijze toe te passen. U leert wat de AVG- certificeringsstandaard inhoudt en hoe deze aansluit op bestaande normen als ISO27001, de BIO en NEN7510. Het raamwerk van de BC 5701 is een relatief eenvoudige en goedkope manier voor objectieve en effectieve AVG-compliance en is voorzien van een set criteria, procedures en maatregelen waarmee u als organisatie uw bedrijfsvoering in overeenstemming kunt brengen met de privacyregels.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Om deze opleiding succesvol te kunnen afsluiten, gaan wij ervan uit dat u een gedegen kennis heeft van de AVG en algemene kennis heeft van informatiebeveiliging. Heeft u tevens ervaring met projectmanagement en is uw opleidingsniveau HBO/Bachelor of werkt u in de praktijk op dit niveau, dan is deze opleiding de juiste keuze voor u.

Duur van de cursus

6 dagen

Kosten van de cursus

De kosten van de 6-daagse opleiding BC 5701 Implementatie Professional bedragen € 4.525,- (excl. BTW) per persoon. In dit bedrag zijn inbegrepen het cursusmateriaal, een ingebonden versie van de BC 5701, de examen- en diplomakosten, inschrijving in het BC 5701 Professionals Register en alle kosten van koffie/thee en lunches.

Bijzonderheden

IMF Academy is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, FinanciŽle, Logistieke, HRM en IT-vakgebied. IMF is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 18 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Plaatsen / leslocaties

Centraal in het land

Algemene informatie over de cursus

De BC 5701 is de eerste (en enige) door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) goedgekeurde AVG-certificering!
Het AVG-certificaat is een relatief nieuw instrument binnen het toezicht op de bescherming van persoonsgegevens. Het is een schriftelijke verklaring dat een verwerking van persoonsgegevens bij een product, proces of dienst voldoet aan alle of bepaalde specifieke eisen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Met een AVG-certificaat laten organisaties zien dat zij persoonsgegevens zorgvuldig verwerken en beschermen. Het AVG-certificaat kan aangevraagd worden door een verwerkingsverantwoordelijke of een verwerker. Ook subverwerkers kunnen gecertificeerd worden.

De nieuwe AVG-certificeringsstandaard BC 5701:2023 mag zich verheugen op een enorme belangstelling. De BC 5701 is de eerste AVG certificeringsstandaard in Europa die op nationaal niveau door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is goedgekeurd. De BC 5701 heeft vooralsnog alleen betrekking op de Nederlandse markt. Een internationale goedkeuring wordt eind 2024/begin 2025 verwacht. Iedere organisatie die persoonsgegevens verwerkt, kan met de BC 5701 aan de slag. Wilt u een van de eerste organisaties in Nederland zijn die AVG-gecertificeerd is? Schrijf u dan vandaag nog in!

Aantoonbare AVG-compliance met de eerste Nederlandse AVG-certificering
Elke organisatie maakt gebruik van verwerkers. Uw organisatie heeft evenwel geen operationele controle over de activiteiten van de verwerker(s), maar is daar wel verantwoordelijk voor. De BC 5701 geeft uw organisatie concrete handvatten voor het adequaat beoordelen van uw verwerker(s). Certificering geeft verwerkers de mogelijk om proactief hun AVG-compliance aan hun opdrachtgever(s) te laten zien. Toepassing van de standaard betekent dat u in beide gevallen naleving van de AVG langs een objectieve meetlat kunt leggen en door een externe expert kunt laten toetsen.

Examen en diploma
De opleiding BC 5701 Implementatie Professional wordt afgesloten met een schriftelijk 'open boek' examen. Wanneer u slaagt voor het examen, dan ontvangt u het officiŽle diploma BC 5701 Implementatie Professional en wordt u ingeschreven in het BC 5701 Professionals Register.

Geldigheid van het BC 5701 certificaat
Het BC 5701 certificaat is in principe 3 jaar geldig. Gedurende deze 3 jaar moet uw organisatie blijven aantonen dat zij in overeenstemming met de eisen werkt. Dit wordt jaarlijks beoordeeld.

Over de certificerende instelling
Brand Compliance (BC) is een bekende certificerende instelling (CI) die onder accreditatie audits uitvoert op het gebied van privacy, informatieveiligheid en kwaliteit. Met betrekking tot de BC 5701 is Brand Compliance de beheerder van het certificeringsmechanisme en tevens de certificerende instelling.

Studiebelasting
U dient rekening te houden met een gemiddelde studiebelasting van 4 uur per studiedag. Daarnaast dient u de certificeringsstandaard BC 5701 zelfstandig en vooraf te bestuderen. Houd hiervoor rekening met een studiebelasting van 8-12 uur.

Blijvend actueel geÔnformeerd
Als deelnemer aan de BC 5701 Implementatie Professional opleiding kunt u jaarlijks deelnemen aan expertsessies. Tijdens deze sessies worden de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de BC 5701 besproken en leermomenten en inzichten gedeeld vanuit implementatietrajecten en certificeringsaudits. Zo blijft u up-to-date en behoudt de opleiding haar waarde, ook in de toekomst.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
6b87F Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren