Home » Cursus Zelfstandig werkend kok

Opleiding: Cursus Zelfstandig werkend kok

Bij: Aventus

 

Aventus

Laan van de Mensenrechten 500
7331 VZ APELDOORN
 

Inhoud van de cursus

Wat ga je leren?
Onder begeleiding van ervaren praktijkdocenten verdiep je je in de luxe keuken en de nieuwe trends. Je leert onder andere:
Luxe voorgerechten, soepen en warme klassiekers bereiden;
Complexe groente-, aardappel-, vlees-, vis- en gevogeltegerechten maken;
Sauzen, samengestelde boters en moderne bereidingstechnieken toepassen;
Brood, patisserie en luxe desserts bereiden, inclusief pauzedranken zoals spooms en granités;
Workshops volgen over wild, Japanse keuken en chocolade;
Werken met menu-engineering, warenkennis, voedingsleer, HACCP en allergenen;
Keukenvoorraden beheren, keukencalculatie en kostprijscalculaties.

Zo combineer je praktijkervaring en vaktheorie en ontwikkel je je tot een veelzijdige en vakbekwame kok op mbo-niveau 3.

Voor wie?
Deze cursus is voor iedereen die werkzaam is in de keuken van een horecabedrijf of actief op zoek is naar werk in de keuken. Je beschikt al wel over relevante diploma's, zie het kopje toelating.

Diploma/certificaat
Aan het eind van de cursus maak je een examen, dit examen wordt afgenomen door examinatoren van de stichting SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Na het behalen van het examen ontvang je een door de horecabranche erkend SVH-diploma Zelfstandig werkend kok (niveau 3).

Lesdagen en tijden
Startdatum: maandag 27 oktober 2025;
Duur: 24 dagdelen van 7 uur in 24 weken, inclusief examendag;
Lesdag: de cursus wordt gegeven op de maandagen;
Lestijd: 15.00 - 21.00 uur.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Je beschikt over een niveau 2 diploma kok of een gelijkwaardige combinatie van ervaringen en certificaten;
Je bent enthousiast en ambitieus om bijvoorbeeld (sous)chef te worden. Met de technieken en bereidingen die jij tijdens deze cursus leert, komt deze stap dichterbij!;
Een voldoende beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.

Belangrijk: er zijn maar 12 plekken beschikbaar per startdatum.

Duur van de cursus

24 dagdelen in 24 weken

Kosten van de cursus

Cursusgeld: ? 4.200,-
Examengeld: ? 300,-
Kosten zijn exclusief boeken en/of leermiddelen

Plaatsen / leslocaties

Apeldoorn

Algemene informatie over de cursus

Heb jij de basis van het koken al onder de knie en wil je je verder ontwikkelen? Dan is deze opleiding Zelfstandig Werkend Kok precies wat je zoekt. In één jaar tijd groei je door tot een vakbekwame kok op mbo-niveau 3. In 24 dagen leer je alles over (luxe) gerechten bereiden met verschillende bereidingstechnieken, menukaarten samenstellen en administratie/keukencalculatie.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
912cD Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2025 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren